„Ne-am bătut până la ultimul braț”. David Popovici, prima reacție după câștigarea medaliei de aur la JO 2024. Sportivul român nu și-a putut stăpâni lacrimile

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 29 iul 2024, 23:38

David Popovici a cucerit medalia de aur la JO 2024

Sursa: Profimedia

David Popovici a reușit o performanță extraordinară la Jocurile Olimpice de la Paris, cucerind medalia de aur în proba de 200 de metri liber.

David Popovici, proaspăt medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de 200 de metri liber, a oferit primele declarații imediat după cursa sa triumfală. David Popovici a încercat din răsputeri să-și stăpâneacă lacrimile la momentul intonării imnului României.

Citește și: Aur pentru David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Prima reacție a lui David Popovici după câștigarea medaliei de aur la JO 2024

Finala a fost extrem de disputată, David Popovici învingându-și adversarii la doar două sutimi de secundă de locul doi.

Imediat după cursă, David Popovici a oferit primele declarații, sportivul fiind vizibil emoționat: „ Nu-mi place să fiu atât de emoționat... Dar... e frumos!" a spus el cu un zâmbet timid, pentru TVR.

Citește și: „Mă şi sperie, mă şi entuziasmează”. David Popovici, favorit la medalia de aur la 200 metri liber la JO 2024. Când se va disputa finala

Sportivul român a descris finala ca fiind "o cursă de câini", subliniind dificultatea și intensitatea competiției: „Așa e în finalele olimpice, nu se scot întotdeauna cei mai buni timpi, dar la o astfel de competiție clasamentul e cel mai important. Ne-am bătut până la ultimul braț."

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Proaspătul campion olimpic a dedicat victoria tuturor susținătorilor săi, menționând atât pe cei care au avut încredere în el, cât și pe cei care nu au crezut în șansele lui: „Dedic victoria tuturor celor care m-au susținut, dar și celor care au avut încredere în mine și celor care nu au avut încredere."

În încheiere, David Popovici a transmis un mesaj plin de inspirație: „Mă bucur că acum 5 minute am scris istorie și dacă eu am putut, băiat obișnuit, poate oricine!".

David Popovici a cucerit medalia de aur la JO 2024

Sportivul român David Popovici a încheiat cursa de 200 metri liber într-un minut, 44 de secunde și 72 de sutimi, cucerind astfel medalia de aur. Popovici a fost urmat de britanicul Matthew Richardson, cu un timp de 1:44.74, și de americanul Luke Hobson, care a înregistrat 1:44.79.

Citește și: David Popovici a cucerit aurul și în finala de 200 m liber de Campionatele Europene de la Belgrad! Românul a fost într-o formă de zile mari

Acesta este primul titlu olimpic din cariera tânărului înotător român, care va împlini 20 de ani pe 15 septembrie.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.