Se pare ca multe din produsele din carne pe care le punem pe masa ar putea contine un ingredient cel putin ciudat- un fel de pasta care are rolul de a lega compozitia. Urmeaza un material realizat cu o camera ascunsa!
Nu e o gluma! E un avertisment venit din partea specialistilor. Sa va explicam despre ce e vorba? Priviti cum bucati mici de carne, provenite de la diferite animale, sunt amestecate cu un praf alb.
Indata ce este omogenizat, amestecul se aseaza intr-o folie si se ruleaza. Dupa sase ore de stat la congelator mixul se transforma intr-o bucata de muschi de vita.
Tot procedeul este atat de bine realizat incat consumatorii nu pot observa diferenta intre o bucata de carne bruta si una obtinuta astfel.Am mers cu produsul la un specialist! Lipiciul alimentar este obtinut din bacterii sau, in alte cazuri, ingredientul principal provine din trombocite - acele celule care coaguleaza sangele.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii
Oare intamplator Parlamentul European a votat in 2010 interzicerea utilizarii trombocitelor din bovine sau porcine pentru lipirea bucatilor de carne?Consumul aceste substante poate provoca, in timp, aparitia unei afectiuni extrem de grave, avertizeaza specialistii,
numita cheliachie.Dupa atatea vesti rele, vine si una buna. Teoretic, putem sa ne ferim de aceste produse. Cine foloseste aditivul nociv e obligat sa specifice acest lucru pe eticheta. De exemplu, in Anglia, carnea obtinuta prin "lipire" e denumita, oficial:" carne reconstituita".