Si nici nu-i de mirare, e ieftin si foarte satios. Intrebarea e: Mancam tot ce cumparam? Sau mai mult aruncam banii pe fereastra? Taranii s-au modernizat si nu prea mai fac paine in casa. Prefera sa o cumpere de la magazinul din colt si sa o imparta cu animalele din batatura: „ O inmuiem si o dam la porci. Cum s-o aruncam? Am 4 caini. Dai si la caini, dau si la porci ”, spun oamenii.
Si sa nu va ganditi ca la oras situatia este diferita! Painea e aruncata pe geam pentru pasarile din cartier. Va prezentam o pensionara care cumpara o paine in fiecare zi. I-ar ajunge doua zile, dar s-a obisnuit sa o manance proaspata. Asa ca arunca resturile pe fereastra: „ Aici tin painica care e uscata, aici mai am un pic de paine uscata, aici am cumparat ieri, asta e pentru mine si asta o dam la pasarele ”.
De cate ori nu ati facut si dumeavoastra la fel, fara sa stiti ca cineva, intr-un colt de lume, ar fi fost salvat cu o felie de paine: „ Acum, in lume, zece milioane de oameni mor de foame si alte 850 de milioane sufera din cauza lipsei de hrana ”, afirma Vedat Mirmahmutogullan Turcii dau un exemplu intregii lumi.
Au demarat o campanie prin care isi educa populatia sa nu mai risipeasca painea cea de toate zilele.
Dupa un an de campanie in forta, rezultatele s-au vazut: „ Datorita acestei campanii, am economisit 1,3 miliarde de dolari ”. Campania a avut un real succes in Turcia, asa ca acum tot mai multe tari se gandesc sa o implementeze. In Romania, inceputul ar fi greu, dar nu imposibil.##VIDEO108099##
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii