Ne pun viata in pericol, cu buna stiinta? Vand mancare stricata si produse pe care le-au tinut in soare, ore in sir

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:44

Cumparatori exista, pentru ca marfa e ieftina, iar la prima vedere, pare buna, dar e otrava curata, spun specialistii. O bucata de branza alterata, ne poate baga in mormant!

Lapte fiert la soare, branza incinsa pe asfaltul care se topeste la cele peste 40 de grade si oua expuse langa(!) cabinele frigorifice, ca nu cumva sa raceasca. Acestea sunt ofertele micilor comerciati de pe marginea strazii.

O alta femeie a venit tocmai din Mihailesti. Dis de dimineata, si-a umplut o sacosa cu sticle, s-a urcat in microbuz si s-a oprit in apropiere de Piata Rahova. Un calcul simplu arata ca a stat in mijloacele de transport mai bine de jumatate de ora, la care se adauga timpul petrecut in strada, o ora, doua, poate trei...

Specialistii avertizeaza ca branza, laptele sau ouale tinute la temperaturi mai mari de 4 grade, peste 20 de minte, devin adevarate bombe alimentare.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Vanzatorii ambulanti nu sunt singurii carora nu le pasa de sanatatea cumparatorilor. Intr-o piata, branza este expusa deasupra galantarelor.  Sute de oameni se apleaca pestre produsele care rancezesc in aerul irespirabil.


Aceasta  conversatie telefonica a fost interceptata intre doi angajati ai unui lant de magazine alimentare. Este strigator la cer modul in care pun in pericol sanatatea cumparatorilor.

Patronii  unui lant de magazine sunt cercetati acum pentru evaziune fiscala, prejudiciul total fiind estimat de procurori la 3 milioane de lei. Din interceptarile incredibile se vede, insa, ca acuzatiile ar trebui sa fie mult mai grave!