NE TOPIM de cald! De ieri Romania parca a devenit o tara tropicala

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:28

Daca pana acum ne plangeam de ploi, acum am ajuns sa ne topim de cald.

De ieri, Romania parca a devenit o tara tropicala iar astazi meteorologii au emis o avertizare de cod galben de canicula in toate judetele. Caldura a secerat zeci de oameni pe strada ieri! Au cazut din picioare si au ajuns la spital. Gradele din termometre au crescut tensiunea si au acutizat afectiunile deja existente.

Altii mai prevazatori s-au inarmat cu sticle de apa. O zi incinsa la propriu.

Oricat de subtire te-ai imbraca, in cateva minute, esti lac de apa, fie ca mergi pe jos, fie ca circuli cu mijloacele de transport in comun!

Daca in Capitala oamenii nu au mai stiut pe unde sa se ascunda de caldura, in tara fermierii au gasit o solutie pentru a salva  animalele de  soarele dogoritor. Crescatorii de animale din Ulmi au scos vacile si caprele la pascut noaptea.


In acest fel ciobanii spera  ca productia de lapte sa nu fie afecatata si animalele sa fie sanatoase. Astazi insa avem de infruntat inca o zi torida. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de canicula valabila si maine, in toata tara. Astfel, temperaturile pot ajunge pana la 38 de grade celsius iar indicele de temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In aceste conditii specialistii recomanda ca, in mijlocul zilei, sa evitati expunerea prelungita la soare, sa purtati palarii si haine largi si sa beti pana la doi litru de lichide.

##VIDEO119596##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.