Negresă clasică, dar rafinată - rețetă de prăjitură rapidă cu ciocolată

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 06 oct 2023, 00:40

Rețetă negresă simplă și rapidă

Sursa: PixaBay

Rețetă negresă, cea mai simplă și rapidă modalitate de a obține un desert delicios cu numai câteva ingrediente. Cu ciocolată, gem sau dulceață această rețetă de negresă te va cuceri imediat.

Rețetă negresă. Simplu și rapid, cu numai câteva ingrediente pe care de cele mai multe ori le avem în bucătărie, putem obține un desert delicios. Rețeta de negresă poate fi adaptată ușor și pentru perioada de post, iar rezultatul este la fel de gustos. Care sunt ingredientele necesare și modul de preparare pentru rețeta rapidă de negresă

Citește și: Rețeta celor mai pufoși cozonaci de Crăciun 2022. Secretul aluatului perfect

Rețetă negresă. Simplă și rapidă 

Rețetă negresă, simplă și rapidă. Cu ciocolată, gem sau dulceață, sau cu rețeta în varianta de post, în mai puțin de o oră poți obține un desert cu care nu ai cum să dai greș. Nu trebuie să fii un expert în bucătărie, cu rețeta de negresă prezentată rezultatul este unul garantat.

Cu câteva ingrediente și cu un cuptor încins la 180 de grade obții o negresă numai bună de pus chiar și pe mesele festive.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rețetă negresă. Ingrediente 

Pentru această rețetă de negresă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 125 grame unt
  • 150 grame ciocolată amăruie
  • 150 grame zahar
  • 3 ouă
  • 2 linguri cacao
  • 70 grame făină
  • esență de vanilie
  • praf de copt – un vârf de linguriță
  • 2 linguri lapte

Ca un mic truc pentru ca rețeta de negresă să iasă perfect, atât ouăle cât și untul trebuie să fie la temperatura camerei. 

Mod de preparare negresă rapidă 

Într-un vas de dimensiuni medii punem untul, ciocolata, cele 2 linguri de cacao, laptele și zahărul și lăsăm pe foc mic, amestecând până se topesc și omogenizează compoziția pentru negresă. 

 

Lăsăm să se răcească un pic apoi adăugăm pe rând cele 3 ouă, amestecând după fiecare până se încorporează. Punem esență de vanilie și făina și amestecăm.

Turnăm compoziția pentru negresă într-o tavă de 20x20 (pe o foaie de hârtie de copt) și băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute la foc mediu. 

Negresa se verifică cu testul scobitorii. Când iese scobitoarea uscată înseamnă că prăjitura este gata.