Ingrediente
O cana zahar
O cana ulei
2 cani apa
Un borcan gem sau dulceata (400 g)
O lingurita bicarbonat
3 linguri cacao
Faina cat cuprinde (aprox. 300- 400 g)
O cana nuca
O lingurita otet
Mod de preparare
Se mixeaza zaharul, gemul, uleiul, apa, cacao si bicarbonatul stins in otet, pana cand se obtine o pasta omogena.
Se bate compozitia cu mixerul pana cand se formeaza mici bule de aer.
Se adauga faina in ploaie, amestecand in continuu, pana cand ajunge la consistenta unei smantani, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.
Nucile se impart in doua: jumatate se macina si cealalta jumatate se zdrobeste.
Se presara aluatul cu toata cantitatea de nuca, uniform, apoi se da la cuptor la 180 grade, timp de 40-45 minute. Se verifica cu scobitoarea, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca bine inainte sa se taie.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei