Începând cu data de 15 iunie vor fi ridicate și alte restricții impuse în timpul crizei coronavirusului. De la jumătatea lunii iunie vor fi deschise mall-urile, sălile de fitness, grădinițele și creșele private, piscinele exterioare, dar nu și restaurantele, iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat de ce au luat autoritățile această decizie.
Citeste si: Raed Arafat, semnal de alarma: "Relaxarea ne-a..." Ce trebuie sa facem de acum incolo
Nelu Tătaru a spus motivul pentru care nu se deschid restaurantele: "Înseamnă un alt tip de..."
Deși se credea că după 15 iunie restaurantele vor primi din nou clienți, evident cu respectarea regulilor de distanțare socială și a normelor de igienă, reprezentații autorităților au decis să mai amâne momentul deschiderii restaurantelor. Ba mai mult decât atât, având în vedere că numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu coronavirus se modifică de la o zi la alta este luată în calcul inclusiv prelungirea stării de alertă în România.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut precizări referitoare la deschiderea restaurantelor. Acesta a explicat că în spațiile închise există un risc mai mare de răspândire a coronavirusului, existând un alt tip de aerosolizare, motiv pentru care mai este nevoie de timp pentru a evalua riscurile.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
"De ce nu se deschid restaurantele? Pentru că avem spații închise. Spațiile închise înseamnă un alt tip de aerosolizare. Încercăm o evaluare pe 15 – 30 de zile a spațiilor deschise, în care nu avem elementul de aerofloră.
Asfel, chiar dacă mall-urile urmează să se deschidă, zona dedicată servirii mesei va rămâne în continuare închisă, la fel și locurile de joacă pentru copii și cinematografele.
Citeste si: Ministrul Sănătăţii: La următoarea relaxare poate ne gândim şi la...