Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră: "Dacă va fi nevoie, vom prelungi..." Ce urmează să se întâmple?

Author: B.H.
Actualizat: 28 ian 2021, 06:20

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră. În contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, ministrul Sănătății a anunțat cum va fi gestionată criza.

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră. Ministrul Sănătății a făcut mai multe precizări legate de evoluția crizei coronavirusului în România. Iată ce măsuri ar putea fi luate dacă numărul cazurilor noi va crește în continuare.

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră: "Dacă va fi nevoie, vom prelungi..."

Prin intermediul unei declarații de presă, Nelu Tătaru a anunțat că deși autoritățile pot gestiona în momentul de față epidemia de coronavirus, există șanse mari ca, în situația în care numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus va crește, autoritățile să

prelungească starea de alertă. Întrebat dacă poate fi instituită o nouă stare de urgență, ministrul Săntății a precizat că nu este luată în calcul această măsură la momentul actual.

 

"La acest moment avem un număr scăzut de locuri în terapie intensivă în București. Putem gestiona situația, dar haideți să respectăm regulile. Suntem într-un moment în care cu toții trebuie să gestionăm o situație.

Despre deciziile Curții Constituționale și motivarea apărută ieri (privind izolarea, carantina și internarea pacienților asimptomatici- n.r.): Lucrăm la un proiect de lege și avem rugămintea ca toți factorii implicați să se gestioneze activ acestă situație, vom clarifica toate aspectele și vom reveni și cu un ordin de ministru legat de izolare. Vom reglementa tot ce ține de carantină și izolare. Avem un corp medical care deține acum controlul. Recomand corpului medical ca fiecare pacient să aibă explicații despre ce înseamnă carantină și izolare.
Acea izolare rămâne de bază, în pofida a tot ce se discută. Pacienții care nu respectă izolarea sunt pericol pentru ceilalți. Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă. Despre secțiile ATI- sunt situații punctuale unde nu sunt paturi, putem gestiona aceste cazuri. În acest moment nu avem pericolul instituirii stării de urgență."
, a spus Nelu Tătaru, potrivit hotnews.ro 

Citeste si: Nou focar de coronavirus in Romania! Ce au decis sa inchida autoritatile

Nelu Tătaru, avertisment dur pentru români: "Se poate muri şi la 30-35 de ani"

Nelu Tătaru, avertisment dur pentru români. Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la consecințele devastatoare ale coronavirusului.

Nelu Tătaru, avertisment dur pentru români.  În contextul în care numărul îmbolnăvirilor a crescut, iar oamenii au tendința de a nu mai respecta regulile de igienă și de distanțare socială, Nelu Tătaru a atras încă o dată atenția asupra efectelor pe care coronavirusul le poate avea la nivelul organismului.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ministrul Sănătății le-a recomandat oamenilor să respecte regulile, să fie prudenți și să nu meargă în locurile aglomerate, având în vedere că virusul încă există în comunitate și face în continuarea foarte multe victime. Nelu Tătaru a atras atenția că nu doar persoanele în vârstă sau care suferă de alte boli pot ajunge să dezvolte forme grave ale bolii, ci și persoanele tinere și sănătoase.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Se inchid drumurile spre mare si munte? Anuntul facut de Nelu Tataru

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră. Ce recomandări a făcut ministrul Sănătății?

Nelu Tătaru îi atenționează pe oameni să respecte regulile în continuare, având în vedere că în majoritatea zonelor țării există noi focare de covornavirus. Astfel, deși au intrat în vigoare mai multe măsuri de relaxare, ministrul Sănătății atrage atenția că virusul încă există în comunitate.

"Recomandările sunt ca populația și agenții economici să respecte regulile. Avem focare de COVID în toată țara. Reamintim populației că nu ne-am relaxat, că pandemia nu s-a terminat.", a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră. Având în vedere că în ultimele săptămâni numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu coronavirus a crescut, autoritățile sunt în alertă, motiv pentru care cea de-a patra etapă de relaxare care ar fi trebuit să fie pe 1 iulie a fost anulată.

Citeste si: Ministrul Sănătății face anunțul. Spre ce ne îndreptăm: "Pregătim un proiect de lege"

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.