Nelu Tătaru, anunț despre obligativitatea purtării măștii de protecție în România: „Câteva țări din Europa au reintrodus această mască”

Autor: Amalia Georgescu

Nelu Tătaru a precizat când ar putea deveni masca de protecție obligatorie în România

Sursa: facebook Nelu Tătaru, pixabay

Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere în România, autoritățile anunțând că acesta s-a dublat în ultima săptămână. Ce spune Nelu Tătaru despre obligativitatea purtării măștii de protecție în România?

Ministerul Sănătății a raportat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în ultima săptămână, fiind înregistrate 14.943 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Având în vedere această creștere, specialiștii în sănătate spun că ar putea să apară un val șase al pandemiei, motiv pentru care ar trebui luate măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

În ce condiții ar putea deveni din nou obligatorie purtarea măștii de protecție în România?

Masca de protecție nu mai este obligatorie în România din luna martie a acestui an, atunci când au fost ridicate majoritatea restricțiilor. Astfel, românii nu mai trebuie să o poarte în spațiile publice. Cu toate acestea, Nelu Tătaru este de părere că cei care prezintă simptome de răceală ar trebui să poarte masca pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate.

Întrebat dacă masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie în România, Nelu Tătaru a precizat că măsura ar putea fi reintrodusă în cazul în care numărul de infectări va exploda, multe țări din

Europa luând deja această decizie. 

„Câteva țări din Europa au reintrodus această mască în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Dacă evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură.”, a precizat Nelu Tătaru, potrivit rfi.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Valul șase al pendemiei de COVID-19 a început. Ce trebuie să faci, dacă te numeri printre infectați

Ce spune Nelu Tătaru despre valul șase de coronavirus în România? 

Cu toate că numărul de infectări cu COVID-19 a crescut semnificativ în ultimele zile, Nelu Tătaru este de părere că nu se poate vorbi deocamdată despre un val șase al pandemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, având în vedere că este o perioadă aglomerată, iar oamenii intră în contact unii cu alții mai mult decât de obicei, Nelu Tătaru recomandă mai multă atenție la regulile de igienă pentru a preveni îmbolnăvirile. 

Cât despre restricții, Nelu Tătaru este de părere că nu este momentul pentru ca autoritățile să ia din nou măsuri, mai ales în contextul în care economia a avut mult de suferit în cei doi ani de pandemie.

„Avem o creștere a numărului de cazuri de Covid-19, nu putem vorbi încă de un val șase. Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem și un contact care poate duce la aceste infecții, dar trebuie să recunoaștem la fel că nu mai putem juca cu aceleași arme cu care jucam acum doi ani, să spunem. Avem o activitate intensă, sunt lunile de vară, dar în același timp, cred că ar trebui ca niște obiceiuri să ne fi rămas în minte de acum doi ani sau de acum

un an. De aceea, spuneam și vorbeam și cu niște colegi de-ai mei de aici din spital, dacă în acești doi ani am învățat măcar câteva lucruri elementare, să ne spălăm pe mâini și când acuzăm niște semne respiratorii, să purtăm noi o mască, ca să nu-i forțăm pe ceilalți să poarte o mască, să evităm locurile aglomerate sau să fim în acele locuri aglomerate cu o mască, cred că sunt niște măsuri minime, care ar putea să ne facă să trecem ca peste o boală strict respiratorie și nu într-un context masiv pandemic.

Nu, acum nu (n.r, nu ar trebui impuse restricții) Cred că după doi ani de zile, în care a fost închisă și economia, a fost închisă și, eu știu, o mobilitate pe care ne-o puteam permite în concedii, în care am avut școli închise, sper ca fiecare dintre noi să fi învățat multe lucruri și doar că factorii responsabili, că sunt direcțiile de sănătate publică, că este ministerul, să poată pune la dispoziția celor care suferă în acest moment sau prezintă niște simptome tot ce înseamnă centre de evaluare sau secții speciale de boli infecțioase care să poată trata sau măcar evalua aceste infecții respiratorii, care sunt la început.”, a adăugat Nelu Tătaru.

Citeste si: Se închid școlile din România?! Alexandru Rafila, anunț pentru milioane de elevi și de profesori