Nelu Tataru, anunt important despre inchiderea scoililor din Bucuresti!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 09 oct 2020, 13:34
Nelu Tataru a transmis un anunt important pentru populatia Bucurestiului

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a vorbit despre posibila carantinare a Bucurestiului si despre luarea in calcul a inchiderii scolilor.

Dupa ce s-a ajuns la peste 3000 de cazuri noi de infectare cu noul coronovirus, Nelu Tătaru, a transmis romanilor sa respecte cu mai mare responsabilitate normele sanitare impuse de Guvern si de autoritatile locale pentru a incetini raspandirea virusului, subliniind ca sistemul medical este pus sub mare presiune.
"Doar de noi depinde viitorul sanatatii acestei natiuni!”, a spus Nelu Tataru.

Miercuri seara, Nelu Tataru a vorbit despre posibilitatea carantinarii Bucurestiului sau a sectoarelor, dar si despre o posibila inchidere a scolilor.

Nelu Tataru a facut declaratiile in conditiile in care in capitala continua sa se inregistreze o crestere ingrijorator de mare a cazurilor de COVID.

Nelu Tataru, despre carantinarea Bucurestiului!

Invitat la o emisiune, Nelu Tătaru a explicat că evaluările se fac în funcție de focare și că nu se poate vorbi, momentan, de carantinarea orașului sau pe sectoare, practic contrazicând declarațiile prefectului Capitalei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Desi recent prefectul declara ca Bucurestiul ar putea ajunge la stare de urgenta in contextul in care indicele de decese la o mie de locuitori trece de 3, Nelu Tataru a specificat faptul ca nu se pune problema carantinarii capitalei.
"Nu carantinam un sector, nu carantinam Capitala!(...) Gestionam acea carantina la nivelul acelui focar, nefiind nevoie să carantinam Bucurestiul!", a explicat ministrul Sanatatii.

Ce se va intampla cu scolile din Bucuresti?

In ceea ce priveste o posibila inchidere a tuturor scolilor in capitala, Nelu Tataru a spus ca ramane la latitudinea fiecarei scoli sa decida ce masuri va aplica.
"La inceput, am lasat acea libertate pentru fiecare Consiliu de administratie al scolilor. Adaptarea scenariul s-a facut in functie de evolutia din scoala respectiva!", a mai spus Nelu Tataru.