Nelu Tataru, anunt important pentru romani: ce se intampla la finalul verii

Author: B.M.
Actualizat: 03 iun 2020, 11:42
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a dezvaluit cand vor putea romanii sa revina la o viata normala.

Astfel, oficialul a declarat ca o revenire la o viata completa, asemanatoare cu cea de dinaintea pandemiei, va fi posibila spre sfarsitul verii. Chiar si atunci insa vor trebui pastrate o serie de obiceiuri care exista in prezent.

Nelu Tataru a tinut sa sublinieze ca Romania este abia la inceputul fazei a doua de relaxare si ca deciziile viitoare se vor lua in urma evaluarilor facute saptamanal.

Citeste si: Cand se redeschid after-school-urile, gradinitele si cresele? Ministrul Sanatatii a facut anuntul

Nelu Tataru: cand se renunta complet la masurile restrictive

"În conditiile în care avem o evolutie normala, conditiile de distantare sunt respectate, în conditiile în care avem o evaluare normala evitand aglomeratiile populationale, se pot deschide mall-urile. Încep competitiile sportive, la început fara spectatori, le putem extinde într-un timp doi.

În acest moment avem concertele în aer liber, pana la 500 de oameni cu distantare, putem mari acest numar.

"Bazinele de înot în exterior, putem sa ne gandim. Dar toate aceste lucruri sunt în contextul evolutiei noastre epidemiologice. Suntem de-abia la începutul celei de-a doua perioade de relaxare, evaluarea, cel putin la o saptamana, ne poate face sa putem da termenul pentru urmatoarele masuri de relaxare sau care sunt acestea", a declarat Nelu Tataru.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Vesti bune! Nu se mai sta in izolare! Din ce tari te poti intoarce fara sa trebuiasca sa stai in izolare

Nelu Tataru, despre al doilea val al pandemiei de coronavirus

Ministrul Sanatatii a mai declarat ca un al doilea val al pandemiei de coronavirus in Romania tine foarte multe de gradul de imunizare a populatiei.

In functie de acest parametru, valul doi poate fi mai accentuat sau chiar inexistent.

"Colectam aceste date si studiul de seroprevalenta ne va da si un raspuns. Gestionam, pe vara, inclusiv o convietuire cu virusul, poate la un nivel foarte jos, cu transmitere comunitara foarte mica. Va trebui sa gestionam si un numar din populatia Romaniei, care sunt imunizati. Cu cat acest numar este mai mare, ne gandim la un episod doi mai facil sau aproape inexistent.

"Cu cat numarul din populatie care este imunizat este mai mic, ne gandim la un al doilea episod poate mai accentuat. Nu tine doar de noi. Vom avea o circulatie, noi trebuie sa gandim gradul nostru de imunizare, transmiterea comunitara si afluxul de cetateni romani sau straini care vin în Romania din anumite focare. Acestea sunt toate cele trei lucruri pe care va trebui sa le gestionam din toamna-iarna", a declarat Nelu Tataru.

Citeste si: Toți românii trebuie să știe asta. Se va întâmpla în următoarea perioadă. Ministerul Sănătății a dat Ordinul.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.