Nelu Tătaru, anunțul așteptat de milioane de români legat de Covid-19: "Au termen 24 de ore"

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 18 iul 2022, 16:25
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a emis un ordin pentru ca românii să afle rapid rezultatele testelor pentru depistarea Covid-19.

Laboratoarele care nu vor da rezultatul testelor pentru depistarea Covid-19 în cel mult 24 de ore vor ieși din programul de testare, a decis ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

„E ordinul de ministru care astăzi (n.r.: miercuri, 4 noiembrie) ar trebui să intre în practică cu acea corona-forms, deci este foarte clar că un laborator trebuie să dea rezultatul în maxim 24 de ore pentru acest test care trebuie lucrat şi introdus în acea platformă digitală pentru a putea fi anunţat atât pacientul, cât şi medicul de familie.

În condiţiile în care nu va respecta această regulă va ieşi din acest program de testare”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a precizat și de ce este important ca rezultatele să vină în 24 de ore maxim de la recoltare. „Se evaluează anchetele epidemiologice. Orice testare vine după o recoltare, orice recoltare vine după un protocol de caz, după o definiţie de caz. Evaluăm în acest moment fiecare din aceste teste să vedem dacă vin dintr-o anchetă”, a subliniat Nelu Tătaru.

„Mi se pare normal ca acolo unde creşte indicele să fie restricţii. Mi se pare la fel de normal ca acest indice trebuie să fie obiectiv”, a mai declarat Nelu Tătaru.

România, un nou record negativ în privința Covid-19

România a înregistrat ieri 8.651 de cazuri noi de Covid-19, un nou record negativ. Au fost efectuate, în ultimele 24 de ore, 35.964

de teste pentru depistarea noului coronavirus SarS-Cov2.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Până în prezent, 267.088 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, 186.260

dintre ele fiind declarate vindecate.

Situația din spitalele care îngrijesc bolnavi de Covid-19 este alarmantă, având în vedere că în unitățile medicale de profil se află internate 11.867 de persoane, 1.001 pacienți aflându-se în secțiile de terapie intensivă (ATI).

Totodată, numărul de decese zilnice din pricina Covid-19 este în creștere în România. De la debutul pandemiei în țara noastră au murit 7.419

persoane, în ultimele 24 de ore fiind raportate 146 de decese.

138 din cele 146 de decese raportate, înregistrate la persoane cu comorbidități

În intervalul 03.11.2020 (10:00) – 04.11.2020 (10:00) au fost înregistrate 146 decese (77 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 48 decese la categoria de peste 80 de ani.

138 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Citeste si: Alexandru Rafila, detalii despre testarea populației pentru COVID-19

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.