Nelu Tătaru atrage atenția după explozia cazurilor Covid. Ce spune despre introducerea restricțiilor

Autor: Marina Ionescu

Nelu Tătaru atrage atenția după explozia cazurilor Covid. 

Sursa: Facebook Nelu Tataru

Autoritățile din România sunt în alertă. Cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat în ultimele săptămâni. Iată ce a declarat Nelu Tătaru.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că numărul cazurilor de Covid-19 a început să crească din nou. Astfel,  Nelu Tătaru a vorbit despre impunerea de noi restricții la nivel național.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț despre obligativitatea purtării măștii de protecție în România: „Câteva țări din Europa au reintrodus această mască”

Nelu Tătaru atrage atenția după explozia cazurilor Covid. Ce spune despre introducerea restricțiilor

Într-un interviu acordat la RFI, președintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților a vorbit despre creșterea numărului de infectări cu noul  coronavirus.

Nelu Tătaru a precizat că în acest moment este mult prea devreme pentru a se vorbi despre valul șase al pandemiei, menționând că la momentul actual există o mobilizare exagerată, având în vedere concediile pe care românii le au.

De asemenea, fostul ministru susține că nu mai pot fi folosite ” aceleași arme ” de acum doi ani, având în vedere și evoluția virusului.

„Avem o creștere a numărului de cazuri de Covid-19, nu putem vorbi încă de un val șase. Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem și un contact care poate duce la aceste infecții, dar trebuie să recunoaștem la fel că nu mai putem juca cu aceleași arme cu care jucam acum doi ani, să spunem. Avem o activitate intensă, sunt lunile de vară, dar în același timp, cred că ar trebui ca niște obiceiuri să ne fi rămas în minte de acum doi ani sau de acum un an ”, a spus acesta.

Citeste si: Valul șase al pendemiei de COVID-19 a început. Ce trebuie să faci, dacă te numeri printre infectați

Fostul ministru al Sănătății a spus că principalele măsuri de prevenire sunt spălatul mâinilor, dar și purtarea măștii și evitare locurilor aglomerate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„De aceea, spuneam și vorbeam și cu niște colegi de-ai mei de aici din spital, dacă în acești doi ani am învățat măcar câteva lucruri elementare, să ne spălăm pe mâini și când acuzăm niște semne respiratorii, să purtăm noi o mască, ca să nu-i forțăm pe ceilalți să poarte o mască, să evităm locurile aglomerate sau să fim în acele locuri aglomerate cu o mască, cred că sunt niște măsuri minime, care ar putea să ne facă să trecem ca peste o boală strict respiratorie și nu într-un context masiv pandemic”, spune Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a făcu referire și la atitudinea statului român, acesta susține că nu ar fi util ca economia României să fie închisă și nici școlile. Fostul ministru a mai precizat că este necesară testarea, dar și recunoașterea simptomelor pentru a evita un lanț de infectări.

„Nu, acum nu. Cred că după doi ani, în care a fost închisă și economia, a fost închisă și, eu știu, o mobilitate pe care ne-o puteam permite în concedii, în care am avut școli închise, sper ca fiecare dintre noi să fi învățat multe lucruri și doar

că factorii responsabili, că sunt direcțiile de sănătate publică, că este ministerul, să poată pune la dispoziția celor care suferă în acest moment sau prezintă niște simptome tot ce înseamnă centre de evaluare sau secții speciale de boli infecțioase care să poată trata sau măcar evalua aceste infecții respiratorii, care sunt la început”, adaugă fostul ministru al Sănătății.

În ceea ce privește reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție, Nelu Tătaru susține că această măsură a intrat deja în vigoare în Europa și este foarte posibil ca și România să revină la ea.

„Câteva țări din Europa au reintrodus această mască în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Dacă evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură.

Cred că suntem cu un personal medical care a trecut acel prag de început, cred că suntem cu niște spitale un pic mai dotate, cred că suntem cu niște materiale sanitare pe care le găsim în toate spitalele, dar cred că acea educație sanitară încă lasă de dorit”, conchide Nelu Tătaru.