Nelu Tătaru, declarații după ce România a ajuns la aproape 5000 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore: "Nu rămâne decât să..."

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 oct 2020, 11:31
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății
Sursa: Captură KANAL D

După ce România a înregistrat ieri un nou număr record de cazuri noi de coronavirus, ministrul Sănătății a vorbit despre posibilitatea de a fi declarată din nou starea de urgență. Ce declarații a făcut Nelu Tătaru?

Grupul de Comunicare Strategică a raportat ieri 4.848 de cazuri noi de coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de infectări înregistrat în 24 de ore, de la debutul pandemiei în România și până în prezent. Reprezentanții autorităților sunt îngrijorați, însă au precizat că, pentru moment, situația este sub control, astfel că sunt luate toate măsurile pentru a limita răspândirea virusului în comunitate.

Ne întoarcem la starea de urgență? Nelu Tătaru a făcut precizări în legătură cu acest subiect

Deși tot mai multe persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus în ultimele zile, iar spitalele din țară sunt deja puse în dificultate, Nelu Tătaru a ținut să precizeze că nu este luată în calcul o nouă stare de urgență sau o reînchidere totală. Ministrul Sănătății a spus că restricțiile vor fi aplicate local, acolo unde numărul de cazuri noi de coronavirus este mare. 

Citeste si: Județul care a depășit Bucureștiul în ceea ce privește rata infectărilor cu coronavirus. Anunțul autorităților

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, Nelu Tătaru a transmis că pentru a ține situația sub control este nevoie de respectarea tuturor regulilor în perioada următoare, acesta dând asigurări că deși situația este una dificilă, personalul medical poate gestiona această criză, iar bolnavii pot primi îngrijirile de care au nevoie.

"Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local.

Fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă se adaptează după indicele pe care îl primeşte de la DSP, la 24 de ore, iar evaluarea măsurilor, după 48 de ore, sunt cele care sunt puse în practică. După cum ştiţi, avem 4.848 de cazuri noi, dar avem şi 37.000 de teste lucrate. Noi urmărim cazurile de terapie intensivă, precum şi decesele. Nu rămâne decât să respectăm aceleaşi reguli pe care le avem şi să ne gândim că, totuşi, există un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri."
, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Noi reguli la metrou după ce în București a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Ce ar trebui să știe călătorii?

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.