Nelu Tataru, despre carantinarea unor judete: "Nu este cazul in acest moment"

Author: L.S.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a precizat care este situatia in ce priveste carantinarea unor judete, dupa ce cresterea numarului de cazuri de imbolnavire cu coronavirus a crescut.

Nelu Tătaru a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, că au apărut informaţii că ar putea exista judeţe unde să se impună carantinarea şi dacă se impune acest lucru.

În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor, fiecare caz este evaluat particular, fiecare direcţie de sănătate publică evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi. Acolo unde există focare, aceste focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi cei care sunt pozitivi.

În condiţiile în care vor exista într-adevăr o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Motiunea "Sanatatea romanilor nu e firma de pompe funebre", impotriva ministrului Nelu tataru va fi dezbatuta in Camera Deputatilor

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Avertismentul directorului OMS: "Pandemia continua sa accelereze." Ultimul milion de cazuri, in opt zile

Citeste si: Nelu Tataru, semnal de alarma: "O sa vedem ca avem dublarea sau triplarea de cazuri pe zi!"

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.