Nelu Tataru precizeaza ca intaietate la vaccinul anti-Covid 19 vor avea medicii, aflati in prima linie in lupta cu teribilul virus, dupa care vor urma persoanele cu factor mare de risc.
”Avem 3-4 săptămâni grele pentru a putea ajunge pe un platou, în contextul în care vedem numărul de cazuri din Europa crescând de la o zi la alta, vedem lockdown-uri, haideţi să participăm, cu toţii, la scăderea numărului de cazuri”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.
”Restricţii suplimentare se impun la nivel local. Nu avem în vedere la nivel naţional", a precizat Nelu Tataru, avand in vedere ca toata lumea se intreaba ce restrictii se vor mai introduce.
Romania se confrunta, la fel cu numeroase alte tari, cu multe cazuri zilnice de Covid-19 in aceasta perioada.
Vaccinarea personalului medical incepe in ianuarie
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a facut un anunt care a bucurat multa lume in urma cu doua zile. Tataru a anuntat ca Romania va primi primele doze de vaccin anti-Covid-19 la sfarsitul lunii decembrie, iar vaccinarea cadrelor medicale va incepe in luna ianuarie a anului viitor. Este vorba de vaccinul produs de compania AstraZeneca, dezvoltat impreuna cu Universitatea Oxford.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este- și în planificarea pe care o avem- ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, la videoconferinta Profit Health Forum.
Rezultatele testelor efectuate pentru vaccinul Astra-Zeneca au aratat ca acesta functioneaza atat in privinta persoanelor tinere, cat si in privinta varstnicilor.
Astfel, vaccinul va fi pus in circulatie.”Este încurajator să vedem că răspunsurile imunogenetice au fost similare la adulții tineri și vârstnici, ira reaactogenicitatea a fost mai redusă la adulții în vârstă, unde severitatea Covid-19 este mai mare”, a declarat pentru Reuters un purtator de cuvant al AstraZeneca, potrivit Radio Europa Libera Romania.
”Rezultatele se adaugă la suma de probe de până acum privind siguranța și imunogenicitatea AZD1222”, a mai precizat purtatorul de cuvant, pronuntand denumirea tehnica a vaccinului.
Citeste si: Se impune carantina totală în România? Alexandru Rafila: "Noi avem o situație..."