Întrebat, marţi seară, la TVR, ce se va întâmpla dacă starea de alertă nu va trece de Parlament, Tătaru a spus:" Eu sper ca parlamentarii noştri să fie raţionali şi să gândească strict în contextul pandemiei şi nu politic. Ca minister al Sănătăţii, ca şi Guvern, ca şi Preşedinţie, noi trebuie să gestionăm o situaţie, că este o stare de risc epidemic major, că este o stare de alertă, noi trebuie să gestionăm această perioadă".
El a spus că paşii trebuie respectaţi pentru a putea ajunge la o viaţă cvasi-normală.
Ce masuri se vor lua dupa 15 iunie
Legat de măsurile care vor fi luate după 15 iunie, Tătaru a explicat că, având în vedere că în 12 iunie se termină şcoala şi părinţii nu vor mai putea sta acasă cu copiii, trebuie gestionată deschiderea creşelor, grădiniţelor private sau "dacă autorităţile locale, după cum ştiam că în verile trecute, o grădiniţă publică putea rămâne deschisă să-i poată prelua pe ceilalţi, dar şi after school-urile".
Care este situatia in spitale
Tătaru a spus că faptul că numărul pacienţilor din terapie intensivă rămâne sub 200 de persoane face ca situaţia să poată fi gestionată.
" Sunt cazuri care nu forţează capacitatea spitalelor, nu forţează capacitatea terapiei intensive şi nu ne punem problema existenţei sau nu a ventilatoarelor care să asigure un suport ventilator", a adăugat el.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Ministrul Sănătăţii a afirmat că va exista o fluctuaţie a numărului de cazuri după weekendul trecut, dar speră să nu fie una mare.
Citeste si: Se prelungeste starea de alerta? Raed Arafat: "Nu am incheiat inca problema acestei epidemii!"
Citeste si: Nelu Tătaru: "Eu cred că al doilea val..." La ce ar trebui să ne așteptăm?
Citeste si: Ministrul Sanatatii a spus cum a reusit sa nu se infecteze cu coronavirus, desi a fost in multe focare