Nelu Voinea, un român stabilit în Italia, este disperat să afle ce s-a întâmplat cu băiatul său dispărut: "Eu și soția mea am încetat să mai trăim în urmă cu mai bine de trei ani"

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 04 oct 2023, 07:25

”Nu mai știm nimic despre Antonio, ni se pare că povestea lui nu mai interesează pe nimeni”

Sursa: Observator.ro

Românul stabilit în Italia nu mai știe nimic despre fiul său, Antonio, de patru ani. Însă nu a încetat nicio clipă să spere că tânărul mai este în viață.

Nelul Voinea este disperat să afle ce s-a întâmplat cu fiul său, Antonio, în vârstă de 31 de ani, care a dispărut fără urmă acum patru ani, în timp ce se afla la bordul ambarcațiunii Bright, între Insulele Azore și Portugalia din Oceanul Atlantic. Nici până astăzi nu a fost găsit.

„Am vrea să știm ceva. Nu mai știm nimic despre Antonio, ni se pare că povestea lui nu mai interesează pe nimeni”

Antonio a dispărut pe 2 mai 2018, de atunci părinții lui nu mai au nicio veste de la el. Tânărul era împreună cu prietenul său, Aldo Revello, în timp ce se aflau la bordul ambarcațiunii Bright, între Insulele Azore și Portugalia din Oceanul Atlantic.  

Nelu susține că, deși au trecut patru ani și jumătate, dispariția celor doi este încă neelucidată, împrejurările sunt neclare și nimeni nu a reușit până acum să facă lumină cu anumite elemente.

„Am vrea să știm ceva. Nu mai știm nimic despre Antonio, ni se pare că povestea lui nu mai interesează pe nimeni, dar este fiul meu și, ca tată, cer autorităților italiene și internaționale să ne spună ce s-a întâmplat cu el. Nu ne părăsește niciodată gândul la Antonio, iar durerea absenței lui se adaugă la angoasa de a nu-i cunoaște soarta.

Pot spune că mama lui Antonio, soția mea Daniela, și cu mine am încetat să mai trăim în urmă cu mai bine de trei ani. Acum supraviețuim. Poate părea ciudat pentru mulți, dar nu mi-am pierdut speranța de a-l revedea în viață, în ciuda timpului care a trecut”, a declarat Nelu pentru  Il Gazzettino.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: O fată de 14 ani din Botoșani, care a crescut într-un centru de copii, a fost ucisă cu 25 de lovituri de cuțit, în timp ce mergea la colindat, de băiatul care voia să aibă o relație cu ea

Familia lui Aldo Revello a solicitat certificatul de deces, însă familia lui Antonio, care trăiește de mulți ani la Bovolenta, Veneto, nu poate accepta că tânărul nu mai este în viață.

Aceștia spun că sunt multe semne de întrebare care au rămas fără răspuns privind dispariția fiului lor:  „Nu renunțăm și cerem autorităților italiene să nu ne abandoneze, să ne ajute să reconstruim faptele”, mai spune Nelu. Îndoielile tatălui lui Antonio se concentrează tocmai asupra modalităților în care s-au desfășurat investigațiile în ultimii ani.

„Din păcate, anchetatorii nu ne-au oferit nicio informație sau actualizări cu privire la investigații.

În lipsă de știri despre activitățile desfășurate, am putea crede că nu s-a făcut niciuna. Prin avocatul nostru solicitasem deja în urmă cu câțiva ani să se verifice prezența fotografiilor prin satelit ale porțiunii de mare de unde a fost emis semnalul Epirb și să se ia contact cu autoritățile portugheze pentru a se verifica dacă au fost efectuate într-adevăr căutări aeriene. Am cerut, din nou, verificarea faptelor semnalate de sursa anonimă întrucât au existat împrejurări care meritau investigate în continuare. Nu numai că nu știm rezultatul investigațiilor, dar nici măcar nu știm dacă au fost efectuate ”, a mai spus românul.

Citește și: Capul unui copil a fost descoperit într-un colet trimis în America. Acesta începuse să se mumifice

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.