NEPASAREA UCIDE! Statiunea Valcele din Covasna, transformata intr-o ruina de catre autoritati VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 00:45

Imediat dupa revolutie o parte din cladiri au fost cumparate de un om de afaceri din Brasov. Pana cand Primaria a vrut sa le rascumpere, a fost prea tarziu.

Biserica din Valcele a fost ridicata de un print, iar in vremurile sale de glorie statiunea i-a gazduit pe mai toti oamenii de seama ai vremii, de la Regele Ferdinand la Nicolae Balcescu, Vasile Alecsandri si Titu Maiorescu.
In functie de bolile pe care le trata, fiecare izvor avea un nume. Asa ca toti cei care veneau aici stiau ce apa trebuie sa foloseasca. Sotii Manole isi amintesc cu drag de anii 1930 cand locul parea, parca, rupt dintr-o poveste.


O mana de localnici ramasi langa izvoare mai tin minte vremurile bune. Din cei 800 care au ramas la Valcele, doar un sfert au o slujba. Consiliul Judetean Covasna a inclus satul Valcele intr-un proiect de reabilitare. A fost construit un adapost in care va functiona un jacuzzi cu apa termala. Doar ca e greu sa mai atragi turistii cand cea mai apropiata unitate de cazare este la 16 km departare.


Imaginati-va ca mii de oameni veneau aici din intreaga Europa pentru tratamentul cu baile termale care existau pe acest platou. Acum e o ruina. Daca statiunea Valcele s-ar fi aflat in orice alt loc din Europa ar fi fost valorificata la adevarat ei valoare. Autoritatile promit ca vor repara dezastrul de aici.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.