NEWS ALERT: Nou focar de infectie cu coronavirus in Romania! Anuntul autoritatilor: ce oras este afectat

Autor: B.M.

Un nou focar de infectie cu coronavirus a aparut pe teritoriul Romaniei.

Anuntul a fost facut de Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Este vorba despre orasul dâmboviţean Răcari, unde la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice 41 de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus: este vorba despre 32 de batrani si noua persoane din randul ingrijitorilor.

Infectia s-a raspandit de la o angajata asimptomtica. Din fericire, toate persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus se simt bine si nu au complicatii.

„Din fericire totí cei confirmaţi cu COVID 19 sunt asimtomatici. Au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Târgovişte la Secţia de Boli Infecţioase. Am testat şi restul personalului care era în izolarea acasă, aşteptăm rezultatele testelor”, a declarat şeful DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.

Citeste si: Ce traiesc pacientii bolnavi de COVID-19: simt ca si cum ar avea cioburi in plamani

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa: "Următoarele săptămâni vor fi critice"

Recomandarile lui Alexandru Rafila

Alexandru Rafila recomanda ca, in astfel de locatii, personalul sa lucreze in schimburi de doua saptamani, in asa fel incat virusul sa nu se transmita la toti angajatii.

„La centrele pentru vârstnici, testăm nu numai persoanele vârstnice care sunt simptomatice, dar testăm periodic şi personalul, de fiecare dată când intră în tură.

Cel mai bine este ca personalul să lucreze două săptămâni, personalul să meargă acasă, iar noua echipă, care vine să îngrijească pacienţii să fie testată când intră în acest stabiliment”, a declarat Alexandru Rafila.