News alert! Zeci de elevi și profesori din Timișoara au ajuns la spital din cauza unei toxiinfecții alimentare! Ce au mâncat cu toții

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 apr 2024, 10:56

News alert! Zeci de elevi și profesori din Timișoara au ajuns la spital din cauza unei toxiinfecții alimentare

Sursa: pexels.com

Zeci de elevi și cadre didactice de la un liceu din Timișoara au fost aduși de urgență la spital cu simptome grave de intoxicație.

O echipă de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș a fost trimisă la fața locului pentru a preleva probe și a investiga situația în profunzime.

Cauzele intoxicației rămân necunoscute

În cursul nopții trecute, 9 elevi au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara, iar în primele ore ale dimineții, alți 12 indivizi, inclusiv elevi și cadre didactice, au ajuns la spitale cu simptome similare de intoxicare.

În total, 15 copii sunt internați la Spitalul de Copii, în timp ce alți doi elevi și un profesor sunt în grija Spitalului Municipal din Timișoara, toți prezentând simptome precum dureri abdominale, vărsături și scaune diareice. De asemenea, au existat rapoarte despre alți elevi și profesori care au manifestat aceleași simptome, dar care au ales să nu solicite asistență medicală.

Citește și: 50 de copii au făcut toxiinfecție alimentară într-un complex turistic din Bran. Aceștia au fost transportați la spital

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Cauza exactă a acestor intoxicații  rămâne un mister, mai ales că liceul în cauză nu dispune de cantină, nu este conectat la rețeaua de gaze naturale, și nici nu a fost supus operațiunilor de dezinsecție sau deratizare recente.

„Nu excludem nicio variantă de lucru. S-au prelevat și probe din apă, poate fi orice”, a declarat subprefectul Sorin Ionescu, potrivit Digi24.

Cursurile au fost suspendate până la remedierea situației

În urma evenimentului nefericit, 16 elevi și un profesor au rămas internați în spital

Conducerea Colegiului a reacționat prompt, iar cursurile din colegiu au fost suspendate până la stabilirea cauzei și remedierea situației. 

Citește și: Coșmar la o cazare din Brașov! Doi adulți și 15 copii s-au ales cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat mâncarea din unitate: „Li s-a făcut rău, au vomitat”

„Potrivit articolului 9, alineat 3) şi 4) litera b) din OME 4183/2022, cu modificările şi completările ulterioare, Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, considerând a fi o situaţie obiectivă, o situaţie excepţională, împreună cu conducerea unităţii de învăţământ, la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii, şi anunţând Ministerul Educaţiei, am decis suspendarea cursurilor şcolare pentru ziua de astăzi”, a

transmis conducerea Colegiului Naţional C.D Loga din Timişoara.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.