Neymar se va alătura echipei Al Hilal din Arabia Saudită! Cu cat a fost vandut de PSG?

Author: Bogdan Frațilă

Starul brazilian în vârstă de 31 de ani, care a ajuns la Paris Saint-Germain în 2017, a ajuns la un acord pe doi ani, potrivit presei de stat saudite

Sursa: Captură YouTube

Starul brazilian în vârstă de 31 de ani, care a ajuns la Paris Saint-Germain în 2017, a ajuns la un acord pe doi ani, potrivit presei de stat saudite

Starul brazilian în vârstă de 31 de ani, care a ajuns la Paris Saint-Germain în 2017, a ajuns la un acord pe doi ani, potrivit presei de stat saudite. Atacantul brazilian Neymar se îndreaptă spre Arabia Saudită, după ce Al Hilal, din Pro League, a ajuns la un acord pe doi ani cu Paris Saint-Germain (PSG), a anunțat presa saudită de stat.
Nu a existat niciun comentariu imediat din partea campioanei din Ligue 1, deținută de Qatar Sports Investments, dar ziarul francez L'Equipe a afirmat că acordul ar putea aduce lui Neymar, în vârstă de 31 de ani, 160 de

milioane de euro (175 de milioane de dolari).
Taxa de transfer ar fi fost de aproximativ 90 de milioane de euro (98 de milioane de dolari), plus adaosuri și sub rezerva efectuării vizitei medicale.
Surse apropiate de operațiune au declarat pentru agenția de presă că Neymar a efectuat luni vizita medicală la Paris și ar urma să ajungă la Riad miercuri pentru a fi prezentat fanilor pe Stadionul Internațional Regele Fahd.

Al Hilal, condusă de antrenorul portughez Jorge Jesus, joacă sâmbătă cu Al Fayha, iar Neymar este așteptat să poarte tricoul cu numărul 10.
Neymar, care s-a alăturat PSG în 2017 de la clubul spaniol Barcelona pentru o sumă de transfer record la nivel mondial de 222 milioane de euro (242 milioane de dolari), a lipsit sâmbătă de la meciul de debut de campionat al lui PSG cu Lorient, fără goluri, din cauza unei infecții virale.

Brazilianul a fost angajat prin contract să rămână în capitala Franței până în 2025 și are 118 goluri în 173 de apariții, cucerind numeroase trofee, inclusiv cinci titluri în Ligue 1.

Experienta neplacuta la PSG?

Însă perioada petrecută la club a fost deseori afectată de accidentări și nu mai este considerat un jucător cheie în echipa antrenorului Luis Enrique, în condițiile în care atacantul portughez Goncalo Ramos, în vârstă de 22 de ani, a schimbat profilul echipei Mai multe surse au declarat că Neymar a sperat să se întoarcă la

Barcelona în baza unui acord de împrumut, dar problemele financiare ale echipei spaniole au făcut ca acest lucru să fie inaccesibil. Al Hilal a încercat să semneze cu internaționalul francez Kylian Mbappe de la PSG, care a fost reintegrat duminică în prima echipă a clubului parizian.
Se pare că Mbappe și-a arătat angajamentul față de club, care i-a oferit un contract cu o clauză de "vânzare garantată" care îi permite să se mute la Real Madrid în vara anului viitor în schimbul unei sume de bani.
Clubul a fost convins că Mbappe se pregătea să lase să se încheie contractul actual, ceea ce i-ar fi permis să părăsească Parisul și să se alăture Realului pe bază de transfer liber anul viitor.
Echipa lui Al Hilal se mândrește în prezent cu patru jucători internaționali atrași recent din Europa- Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic, Kalidou Koulibaly și Malcom, compatriotul brazilian al lui Neymar.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Multe nume mari se muta

De asemenea, formația saudită ar fi fost interesată de argentinianul Lionel Messi, care a ales să se alăture echipei Inter Miami din Major League Soccer. Cel mai titrat club din Arabia Saudită și din Asia, Al Hilal a câștigat 66 de trofee și deține recordul de titluri de campionat și de Liga Campionilor Asiei, cu 18, respectiv patru.

Consolidarea echipei este o prioritate pentru clubul din Riad, în condițiile în care Fondul saudit de investiții publice a anunțat în iunie un proiect de investiții și privatizare a cluburilor sportive care implică campionii ligii Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr și Al Hilal. Sezonul din Saudi Pro League a început vineri, după ce a cheltuit aproape jumătate de miliard de dolari pentru a atrage o serie de jucători și antrenori de top de la marile puteri europene.
Cristiano Ronaldo s-a alăturat lui Al Nassr în sezonul trecut, imediat după Cupa Mondială, într-o tranzacție care l-a transformat în cel mai bine plătit sportiv de pe planetă, în timp ce Al Ittihad l-a semnat pe Karim Benzema de la Real Madrid. Câștigătorii Ligii Campionilor Riyad Mahrez, Edouard Mendy și Roberto Firmino au semnat pentru Al Ahli. De asemenea, cel mai mare exportator de petrol din lume a investit sute de milioane de dolari în alte contracte sportive, inclusiv în Formula 1 la Jeddah, în meciuri importante de box și în turneul profitabil LIV Golf, ceea ce i-a atras numeroase acuzații de "spălare sportivă" a situației sale dezastruoase în ceea ce privește drepturile omului.

Citește și: Lionel Messi: Inter Miami semnează cu atacantul argentinian până în 2025

Citește și: Cine este favorit la Balonul de Aur 2023: tânărul Haaland sau veteranul Messi?

Citește și: Ce jucători trebuie să aducă FCSB pentru a se întări pentru următorul sezon

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.