Nicăieri nu-i ca acasă! Povestea impresionantă a femeii care a renunțat la traiul îmbelșugat din New York pentru a reveni în casa copilăriei dintr-un sat din Hunedoara!

Author: Ana Filip
Actualizat: 16 mar 2022, 22:13

Mihai Ghita, prezentatorul emiunii Asta-i Romania

Sursa: Captură KANAL D

Florica Zaharia, femeia care a trăit în America jumătate din viață să a decis să revină în România în satul copilărie.

Echipa Asta-i România a ajuns într-un sat din Hunedoara pentru a o cunoaște pe Florica Zaharia, femeia care a trăit în America și a decis de ceva vreme să revină în România pentru a-și trăi bătrânețile în satul natal.
A trăit jumătate din viață în America, unde și-a pus amprenta asupra celui mai mare muzeu din întrega lume, dar a ales să se întoarcă totuși acasă, într-un sat din Hunedoara.

Este povestea Floricăi Zaharia, femeia care a dat zgârie norii din New York pe căsuțele de pământ și șurele de la țară. A refăcut casă bunicii și a realizat în ea un muzeu unic în acest colț de lume, arătând străinilor că ceea ce este românesc nu piere niciodată!

Povestea impresionantă a femeii care a renunțat la traiul îmbelșugat din New York pentru a reveni în casa copilăriei

Se spune că acasă e totdeauna acolo unde ți-ai lăsat sufletul. Și nu sunt deloc vorbe mari, sunt mii de povești de viață ale românilor care după ce au trăit ani buni în străînătate au ales să ia drumul înapoi spre casă din locurile natale.
Pe ulițele satului Băița, din Hunedoara, un loc desprins parcă din alte vremuri, unde timpul parcă a stat demult în loc, unde echipa Asta-i România a întâlnit-o pe Florica Zaharia, de numele căreia se leagă unul dintre cele mai mari muzee ale lumii.

În urmă cu 40 de ani împreună cu familia persecutată de comuniști reușea imposibilul, să fugă din România, inițial în Europa și apoi în America.

"Am fost forțați practic să plecăm din țară! Punctul principal a fost romanul Ademenirea scris de socrul meu Romulus Zaharia, în care realitatea comunismului era demascată într-un anumit fel a avut repercusiuni apariția acestui român și a fost o plecare pe care am ales-o pentru a ne salva familia și a scapă de repercusiuni!",

a spus Florica Zaharia. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Peste 20 de ani a trăit într-o țară în care nu se regăsea, a cărei limba i se părea imposibilă la început, dar în care era nevoită să își găsească un rost! Nu va uită niciodată ziua în care a mers și a bătut la ușa primei agenții de recrutare a forței de muncă! Avea în mâna niște țesături tradiționale românești făcute de ea însăși că pe timpuri la urzeala și la război, iar miracolul a

făcut că tocmai aceste carpe să devină adevăratul pașaport pentru America. Datorită lor ușile Muzeului Metropolitan de Artă din New York i s-au deschis. După ce a performat în carieră și dus un trăi îmbelșugat în America, Florica Zaharia a decis să revină în România, pentru a-și trăi bătrânețile în satul natal, Băița din Hunedoara, acolo unde a refăcut casă bunicilor săi transformând-o într-un adevărat muzeu.

Citeste si: ”Casa în care urci în pivniță și cobori în mansardă” Ideea ingenioasă a unui român care a construit o casă cu susul în jos pe Valea Avrigului, din Sibiu

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, o realitate îngrijorătoare: comunități întregi aflate doar în paza Domnului

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?