Nicăieri nu-i ca acasă! Soții Nițulescu au demonstrat că se poate și-n țară: ”Eram separați, nu a fost deloc o perioadă bună” Reporterii Asta-i România au descoperit povestea emoționantă din spatele succesului

Author: Diana Bostan
Actualizat: 20 nov 2023, 16:33

Povestea soților Nițulescu la ”Asta-i România”

Sursa: Captură Asta-i România

Povestea emoționantă a soților Nițulescu. Împinși de nevoi, cei doi au ales calea străinătății, unul în Italia, altul în Spania. După ani de muncă și-au îndeplinit cel mai mare vis.

După mai mulți ani petrecuți în străinătate, Nicoleta și soțul său s-au întors în țară și au pus bazele unei ferme de fructe și legume. Destinul le-a arătat că se poate și în țară, iar acum își cresc împreună copilul fără a duce grija zilei de mâine.

Soții Nițulescu au fost nevoiți să lucreze în țări diferite

Totul s-a întâmplat după ce Nicoleta Nițulescu a adus pe lume primul lor copil, un băiețel minunat.

După ce concediul de maternitate a luat sfârșit, Nicoleta a aflat că postul său a fost restructurat, fiind nevoită să-și caute de muncă în afara țării. Așa se face cum soțul ei a plecat în Italia pentru a lucra în construcții, iar ea în Spania.

”Am căutat o perioadă de lucru, nu am reușit și am aplicat la forțele de muncă să plecăm să lucrăm în străinătate legal.

În România lucram la o firmă în domeniul naval și și-a restrâns din personal. Eu am plecat în Spania la recoltat de fructe și soțul în Italia, în construcții, era șofer, căra cimentul pentru tunelurile din Italia”
, a mărturisit Nicoleta Nițulescu pentru Asta-i România.

Citește și: Asta-i România: Cash sau card? Românii, campioni la ținutul banilor sub saltea: ”Mai bine mănânc iarbă”

Aceasta a fost una dintre cea mai grea perioadă din viața familiei Nițulescu. Iulian, soțul Nicoletei susține că cea mai grea încercare a fost cea de a renunța la familie, soția fiind în Spania, iar copilul în România. ” A fost destul de greu. Eram separați, nu a fost deloc o perioadă bună, doar financiar, atât. Am renunțat la legătura cu familia, copilul era mic”, a spus acesta.

Nicoleta vorbește cu ochii în lacrimi de momentul în care au apărut telefoanele cu video, iar ambii soți au dat fuga la magazine pentru a-și achiziționa câte unul, fiind singura lor legătura în acea perioadă. Aceasta mărturisește că și-a simțit copilul mai distant în perioada respectivă, iar acest lucru a marcat-o.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cum au reușit soții Nițulescu în România

După ani de muncă în străinătate, Nicoleta și Iulian au decis să pună în practică tot ce au învățat în străinătate. Cu banii strânși și-au ridicat propria afacere, într-un domeniu în care aveau să învețe din mers.

”Am zis să ne retragem, să facem ceva cu banii pe care i-am strâns. Am decis să cumpărăm pământ și dacă am cumpărat pământ trebuia să și facem ceva cu el, nu să-l lăsam așa la oameni să-l lucreze.

Așa am decis să facem o livadă. Plantația am înființat-o în anul 2006 și-n paralel aveam și serviciu și aici ”, a dezvăluit Nicoleta Nițulescu pentru sursa menționată anterior.

Citește și: Asta-i România: România de mâine nu va mai fi deloc ca cea de astăzi! Statistic vorbind vom fi din ce în ce mai puțini și mai pestriți

Ușor, ușor, soții Nițulescu au pus bazele unei adevărate ferme de fructe și legume. Aceștia au început cu plantații de măr, pruni, cireși și caise. Cei doi soți au întâmpinat și multe probleme, fiind un domeniu complet nou pentru ei, iar natura a fost cel mai mare inamic al lor.

După trei ani de muncă, soții Nițulescu au început să culeagă roadele muncii lor. Pentru distribuire, aceștia au primit sprijinul fostului șef al Nicoletei, al nașilor, dar și al vecinilor, acesta fiind începutul afacerii lor. Soții Nițulescu valorifică toată producția de mere, o parte fiind folosită pentru producția sucului de mere. Cei doi nu valorifică doar fructele, ci și legumele, Nicoleta ocupându-se și de producția de bulion, dar și de magazinul familiei.

Nicoleta și Iulian au descoperit secretul succesului și-n România, aici unde pământul rodește mai tare, dar asta după ani de muncă pe pământuri străine și-n care au stat departe unul de celălalt, dar și de copil.