Ca vorba ceea: nu e casa de gospodar daca nu miroase de Craciun a sarmale si a cozonac. Nu-i casa de roman de pe care sa lipseasca traditionalul cozonac de Craciun. Si daca e sa ne luam dupa zicala "cate bordeie, atatea obiceiuri", retete sunt multe. Dar tot cea mai buna e cea clasica.
Toate ingredientele ajung pentru 4 cozonaci potrivit pentru forme mai mici. Dupa ce punem si faina in maia, o lasam deoparte sa vedem cat creste.
Si acum vine partea cea mai anevoioasa pentru gospodine: framantatul. E o chestiune de dibacie si de experienta, dar si rezultatul merita. Se spune ca la final cozonacul iese mai bun cu cat framanti mai mult.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
Nu uitati sa adaugati grasimea. uleiul sau un untul sunt la fel de bune.
Am ajuns la momentul pe care ori ce gospodina il asteapta. Impartiti coca in portii egale si puneti umplutura.
Nu uitati sa ungeti minunatiile cu putin galbenus de ou. La cuptor stau 50 de minute bune la foc potrivit sa se patrunda bine.