Nici bine nu a iesit Elena Udrea din inchisoare ca procurorii au si cerut aviz pentru o noua cerere de arestare

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:01

Cu un ochi plange, cu altul rade. Nici nu a apucat bine Elena Udrea sa-si traga sufletul dupa zilele petrecute dupa gratii ca deputatii juristi au avizat o noua cerere de arestare.

Pana luni, fostul ministru ramane in arest la domiciliu. Nu mai are scapare, desi era asteptata sa isi sustina punctul de vedere in fata colegilor, Elena Udrea s-a razgandit in ultimul moment. Cu sau fara ea, alesii au fost de acord cu procurorii care cer inceperea urmaririi penale in dosarul „Gala Bute”, in care este acuzata luare de mita.

Momentan, insa, ramane in libertate pana luni, cand este asteptata, din nou, in plenul Camerei unde se va da votul final.

Acum o saptamana, insa, in zadar le-a vorbit alesilor despre nevinovatia ei. Pana una alta, se bucura de libertate.

Tot cu zambetul pe buze, dar, mai tacuta ca pana acum- asa a iesit Elena Udrea pe poarta arestului. Inaintea ei, un barbat a avut grija sa ii care bagajele- o geanca de voiaj doldora cu tot felul de lucruri, una de firma si o sacosa de rafie in care se afla o lenjerie de pat.

Daca sefii arestului nu i-au dat voie sa renoveze celula, in cele sase nopti, macar a dormit in asternutul adus de acasa.

Si-a croit cu greu drumul printre camerele de luat vederi si ziaristii care o inconjurau si o bombardau cu tot felul de intrebari. N-a mai stat de vorba ca pana acum, semn ca magistratii i-au interzis sa mai vorbeasca cu presa. Abia a reusit sa se urce in masina in care o astepta mama.

Femeia si-a imbratisat fiica si a sarutat-o de parca ar fi regasit-o dupa multi ani.

##VIDEO132838##

Dupa sapte zile petrecute in arest, Elena Udrea a simtit, din nou, aerul libertatii. Magistratii de la Inalta Curte au decis sa o trimita acasa si sa o plaseze in arest in luxul din complexul rezidential, unde isi are domiciliul. De la camaruta inghesuita pe care o impartea cu alte patru femei, cu toaleta turceasca, mancare la cazan si gandaci pe pereti, fostul ministru a schimbat conditiile si confortul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Complexul rezidential in care sta cu chirie are tot ce-i trebuie: piscina, sala de sport, teren de tenis, spalatorie, asistenta 24 din 24 si servicii de catering.

All inclusive, daca ne gandim ca Elena Udrea plateste, aici, o chirie care ajunge la cel putin 2000 de euro iar un apartament sare de 900 000 de euro.

Chiar daca magistratii i-au pus in vedere ca nu trebuie sa maai deschida gura, Elena Udrea nu va fi singura, se afla in arest la domiciliu, insa, are voie sa fie vizitata de prieteni, ba chiar poate locui aici impreuna cu mama sa.

Mai mult, isi poate chema acasa ori de cate ori doreste manichiurista, cosmeticiana, maseuza sau coafeza.

Daca va incalca oricare dintre aceste obligatii, se poate dispune din nou arestarea ei preventiva. Singurele drumuri pe care are voie sa le faca sunt la DNA si la sectia de politie unde trebuie sa se prezinte oride cate ori e chemata.

Dimineata, Elena Udrea a dat explicatii la DNA, despre denuntul pe care l-a facut in legatura cu directorul interimar al SRI. Ea il acuza pe Florian Coldea ca a instrumentat campania declansata impotriva sa. Udrea preciza ca in denunt este amintit si procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi.