Nici nu știai asta. În ce feluri de mâncare se pune bicarbonat de sodiu

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 28 iul 2022, 19:50

Cum folosesti bicarbonatul de sodiu in mancare

Sursa: PixaBay

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și în mâncare. Noi vă dezvăluim câteva trucuri, care o să vă ajute să obțineți cele mai gustoase preparate.

Toată lumea știe că bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuințări. Este util atât în curățenia casei, în diferite probleme cu care se confruntă grădinarii sau agricultorii, dar și în cosmetică. Iată cum să-l folosiți și în prepararea unor feluri de mâncare, pentru rezultate deosebite.

Cum folosesti bicarbonatul de sodiu in mancare

Gospodinele știu cu siguranță că bicarbonatul de sodiu este foarte util în bucătărie.

Și nu ne referim doar la faptul că vă poate ajuta să curățați petele de grăsime, ci este recomandat să-l folosiți atunci când preparați mâncăruri sau deserturi.

De exemplu, aluaturile ies extrem de pufoase, dacă adăugați în ele bicarbonat de sodiu. Acest ingredient înlocuiește cu succes drojdia uscată.

Tot bicarbonatul vă poate ajuta și atunci când gătiți mâncare cu carne sau chiar și atunci când preparați anumite legume.

Carnea de vită, de curcan sau cea de găină este mai greu de gătit, pentru că este mai tare și mai ațoasă. Tocmai de aceea, aceste feluri de carne trebuie frăgezite bine înainte de a le prepara.

Puteți obține cele mai bune fripturi, dacă lăsați carnea în apă rece cu o linguriță de bicarbonat, pentru o jumătate de oră.

După aceea, tot ce trebuie să faceți este să clătiți foarte bine carnea, să o condimentați și să o gătiți.

În cazul în care vreți să preparați pulpe pe pui crocante, ca cele din restaurant, frecați-le înainte cu bicarbonat de sodiu și cu sare. Apoi, presărați peste ele condimentele preferate și prăjiți pulpele.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Veți observa că la final vor avea pielea crocantă, perfectă pentru cei care adoră să mănânce și această parte a puiului.

Omleta perfectă se face cu bicarbonat

Dacă vă place să consumați dimineața o omletă pufoasă, dar niciodată nu vă iese așa cum trebuie, încercați să adăugați în ea bicarbonat de sodiu.

Bateți ouăle spumă, adăugați sare, după gust, și puțin bicarbonat.

Amestecați foarte bine aceste ingrediente și de-abia după aceea puneți și cașcaval, șuncă presată, salam, legume sau orice vă place.

Bicarbonatul de sodiu o să vă fie de ajutor și dacă vreți să preparați fasole. Toată lumea știe că această legumă se numără printre alimentele care necesită un timp mai îndelungat de gătire.

Ca să vă ușurați munca, puneți puțin bicarbonat de sodiu în cea de-a doua apă în care fierbeți fasolea.

Același lucru îl puteți face și atunci când gătiți mazăre. S-a demonstrat că boabele de mazare vor fierbe mult mai repede, dacă adăugați bicarbonat în apă.

În plus, datorita acestui ingredient, mazărea nu își va pierde proprietățile prin fierbere, ci veți putea beneficia de toate vitaminele și mineralele pe care vi le oferă această legumă.