Nicolae Ciucă, anunț nou despre prețul carburanților. Când se aplică reducerea de 50 de bani

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 iun 2022, 19:33

Nicolae Ciucă, anunț nou despre prețul carburanților

Sursa: Facebook: Nicolae Ionel Ciucă

Săptămâna trecută, Guvernul a anunțat că va compensa prețul benzinei și pe cel al motorinei cu 50 de bani. Astăzi, 27 iunie, premierul Nicolae Ciucă a spus că decizia a fost luată cu precauție, pentru ca stabilitatea țării să nu aibă de suferit.

Premierul Nicolae Ciucă susține că decizia Guvernului de a compensa cu 50 de bani prețul carburantului a fost luată cu precauție, pentru ca stabilitatea țării să nu aibă de suferit.

Conform acestuia, relatează bursa.ro, înainte ca decizia să fie luată, o analiză temeinică a fost realizată, iar prețul cu care se efectuează compensarea a fost influențat de resursele economice de care dispune Guvernul în aceste momente.

Mai mult decât atât, Nicole Ciucă a mai spus că un rol extrem de important în ceea ce privește acest aspect este reprezentat de comunicare, deoarece oamenii își pot face așteptări care nu vor putea fi îndeplinite de către conducătorii țării, relatează news.ro.

Jumătate din reducere urmează să fie decontată de către stat și va avea lor pe o perioadă de trei luni, iar impactul bugetar se ridică la 2 miliarde de lei.

Citeste si: Nicolae Ciucă a făcut o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, pentru a vorbi despre aprovizionarea cu gaz și cu petrol

Ce a spus Klaus Iohannis despre decizia de compensare a prețului carburanților?

Klaus Iohannis, președintele României, a spus că a stat de vorbă cu Nicolae Ciucă în legătură cu această decizie și premierul l-a asigurat că bugetul de stat poate suporta acest lucru.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Reducerea accizelor este aparentă. În realitate nu este din cauza legislației europene. E ușor dacă vrei să le crești. Celelalte instrumente sunt cele naționale: să se umble la TVA, la sprijin bugetar…. În situația și la noi cum au crescut prețurile destul de mult sigur că Guvernul a ajuns la această concluzie, la cât se poate.

Am discutat ieri cu premierul. Atât cât se poate este corect să se facă. Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai! Pentru cei din transporturi se simte la sfârșitul lunii. Premierul mi-a dat asigurări că această sumă poate fi suportată de buget”, a transmis Klaus Iohannis.

Citeste si: Klaus Iohannis susține că „România este un stat sigur”, în cadrul bilanțului activității SRI

PSD susține că mai multe idei pentru rezolvarea problemelor de la pompă au venit și din partea sa

„PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluţii privind reduceri importante ale preţului carburanţilor.

Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât şi operatorii privaţi, astfel încât preţul carburanţilor să scadă cu 50 de bani.

Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună şi ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de aşteptările românilor. În plus, în multe alte ţări europene, soluţia compensării a funcţionat doar câteva săptămâni, după care preţurile au revenit şi au ajuns chiar la niveluri mai mari. De aceea, dacă operatorii din piaţă vor creşte din nou preţurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial”, a fost mesajul venit din partea PSD, relatează romaniatv.net.