Nicolae Ciucă, despre schimbarea impozitării: "În România, taxa pe muncă este foarte mare, printre cele mai mari din Europa"

Autor: Diana Tilă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă 

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a vorbit despre propunerile PSD privind o schimbare a impozitării.

Nicolae Ciucă a anunțat luni, 30 ianuarie, că partidul său a susținut și continuă să susțină relevanța cotei unice, în contextul propunerilor PSD privind o schimbare a impozitării. Mai mult, președintele PNL susține că toate aceste discuții din spațiul public i se par un pic riscante.

Citește și: Rocada premierului 2023: Nicolae Ciucă „Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”

Nicolae Ciucă, despre schimbarea impozitării

Președintele PNL a fost întrebat dacă au existat discuții între PNL și PSD cu privire la propunerile vehiculate de social-democrați referitoare la impozitarea muncii și a capitalului. Nicolae Ciucă a mărturisit că toate aceste discuții din spațiul public i se par un pic riscante.

„Discuțiile acestea legate de impozitare au avut loc și anul trecut, atunci când am decis pe prevederile din Codul Fiscal, care se aplică și în anul 2023.

Să discutăm acum despre toate aceste măsuri poate fi un subiect de analiză politică, să venim să ne discutăm în spațiul public, când nici măcar nu au început să producă efecte măsurile deja implementate prin noul Cod fiscal mi se pare un pic riscant, ținând cont de situația și de contextul economic în care ne găsim”, a spus preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Citește și: Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a transmis românilor un mesaj cu ocazia Unirii de la 1859

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nicolae Ciucă a declarat că PNL continuă să susțină relevanța cotei unice, care are încă spațiu de aplicabilitate,  având în vedere diferențele între veniturile din România.  

De asemenea, președintele PNL a menționat că în România, taxa pe muncă este foarte mare, printre cele mai mari din Europa.  

„Chiar am discutat relevanța acestui aspect astăzi, cu specialiștii din cadrul PNL și a reieșit foarte clar că în acest moment, sigur, ținem cont că lumea se schimbă, este o dinamică, sunt o serie întreagă de nevoi și de decizii pe care trebuie să le adaptăm la toate

aceste schimbări, dar cota unică încă are spațiu de aplicabilitate ținând cont că există încă mari diferențe între veniturile care sunt încasate de cetățenii din România și cei din țările unde cu adevărat funcționează cota de impozitare progresivă.

Este nevoie ca în acest moment să asigurăm finalitatea unei măsuri care a fost luată și pregătirea setului de măsuri pe care putem să mergem din punct de vedere financiar, atât pentru pregătirea mediului de afaceri cât și pentru pregătirea celor care muncesc.

Trebuie să recunoaștem că în România, taxa pe muncă este foarte mare, printre cele mai mari din Europa. Atunci când vom avea elementele de echilibru între taxa pe muncă și măsurile fiscale vom putea să analizăm și să discutăm pe deciziile pe care le vom lua în acest sens. ” a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Noi schimbări în ceea ce privește Legea Educației. Nicolae Ciucă a spus când vor fi gata noile legi

 

Taguri: