Nicolae Ciucă nu acceptă ca România să intre în stare de criză, proiect propus de Raed Arafat: „Personal, nu l-am acceptat”

Author: Lavinia Medrea

Nicolae Ciucă nu acceptă ca România să intre în stare de criză, proiect propus de Raed Arafat: „Personal, nu l-am acceptat”

Sursa: Canva.com

Nicolae Ciucă a declarat că proiectul pentru introducerea stării de criză în România este un proiect la care s-a renunțat de când a ajuns la analiză în Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri, legat de pachetul de legi privind siguranţa naţională, că este în dezbatere în Guvern, la ministere specializate, şi a declarat că a respins încă de la început cu proiectul care vrea să introducă starea de criză pentru că ştia că în acest pachet de legi pentru apărare este prezent şi un proiect de lege care are în vedere controlul situaţiilor de criză. Acest proiect a fost susținut de către șeful DSU, Raed Arafat, la puțin timp după ce starea de alertă impusă din cauza pandemiei de COVID-19 a fost ridicată. 

Nicolae Ciucă respinge proiectul propus de Raed Arafat. Starea de criză nu este introdusă în România

Nicolae Ciucă respinge proiectul propus de Raed Arafat. Starea de criză nu este introdusă în România
[Sursa: Canva.com]

Nicolae Ciucă a spus că pachetul de legi legat de siguranţa naţională se găseşte în dezbatere la nivelul Guvernului.

„Ministerele de linie au aprobat proiectele de lege şi sunt în analiză la fiecare minister avizator”, a declarat premierul României.

Citeste si: Primele declarații oficiale făcute de Klaus Iohannis după discuția cu Rumen Radev, președintele Bulgariei, despre fluxul de refugiați ucraineni: „Este foarte posibil ca fluxurile de refugiaţi să crească”

Despre introducerea situaţiei de criză în România, Nicolae Ciucă a subliniat că acel proiect era un proiect la care s-a renunţat de când a ajuns în analiză la Guvern.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

„Personal, nu l-am acceptat pentru că ştiam că în cadrul acestui pachet de legi pentru apărare există şi un proiect de lege care vizează managementul situaţiilor de criză. Era vorba despre alte prevederi legale care interferau între legile care sunt deja în momentul de faţă în vigoare şi cele prevăzute în Ordonanţă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeste si: Maia Sandu a cerut retragerea forțelor rusești din Transnistria. Consiliul Europei a recunoscut oficial că este un teritoriu ocupat de Federaţia Rusă

Despre trecerea trupelor româneşti sub comandă străină, Nicolae Ciucă a apreciat că „se găsesc oricum sub comandă operaţională NATO, în anumite situaţii”, şi că „această chestiune nu era reflectată în pachetul de legi vechi, pentru că la vremea respectivă nu eram membri NATO”.

Despre grupul de luptă NATO care va fi introdus în România, Nicolae Ciucă a transmis că va fi instituit când se va lua hotărârea la nivelul NATO.