Nicolae Ciucă vrea ca toate persoanele vinovate pentru prăbușirea podului din Neamț să plătească. Au fost găsite bucăți de polistiren în loc de beton

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 mar 2023, 00:00

Nicolae Ciucă vrea ca cei vinovați să plătească

Sursa: Facebook: Nicolae Ciucă

După ce podul de la Luțca ș-a prăbușit, la doar șase luni de când lucrările de modernizare se încheiaseră, premierul Nicolae Ciucă vrea ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere pentru cele întâmplate.

Prăbușirea podului de la Luțca strârnește reacții în lanț. Acum, a venit rândul premierului Nicolae Ciucă să spună ce părere are despre cele întâmplate.

Politicianul nu este deloc mulțumit de cele întâmplate și cere ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere cât de repede se poate, pentru ca acestea, ulterior, să poată plăti pentru incidentul din Neamț.

Mai mult decât atât, acesta a mai cerut Ministerului Apărării să găsească cea mai rapidă variantă prin care problema traficului din zona afectată să fie rezolvat.

DNA a început urmărirea penală

Nici DNA nu stă cu mâinile în sân și a început urmăririle penale în rem pentru faptele de corupție în ceea ce privește fondurile ce au fost alocate și lucrările de modernizare ale podului din Neamț.

Citeste si: Breaking News! Un pod rutier din județul Neamț s-a dărâmat, la șase luni de la inaugurare. Un bărbat a fost rănit

„La Serviciul teritorial Bacău – Direcția Națională Anticorupție- s-a înregistrat, la data de 09.06.2022, un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În acest moment, a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat emis de DNA, conform Stiripesurse.ro, relatează Romaniatv.net.

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus ca Ministerul Apărării Naţionale, începând de astăzi, să înceapă să găsească soluţii în privinţa podului surpat din judeţul Neamţ. Pentru ca atât cetăţenii din zona afectată, cât şi cei care tranzitează această zonă să nu fie afectaţi, Ministerul Apărării Naţionale, începând de astăzi, va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul pe această zonă”, a fost reacția lui Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Betonul care trebuia folosit pentru construirea podului a fost înlocuit cu polistiren

Conform Antena 1, relatează Ziare.com, pentru construirea podului, în loc să se folosească beton, constructorii au utilizat bucăți de polistiren.

Cu toate acestea, după ce lucrările de modernizare au fot încheiate, Ionel Arsene susținea că autovehiculele vor putea traversa podul în siguranță, cel puțin încă 50 de ani de aici înainte.

Citeste si: Reacția Ministerului Dezvoltării, după ce podul din Neamț s-a prăbușit la doar șase luni de la modernizare

Acum că avem și rezultatul testului unei verificări de forță, pot afirma că, încă 50 de ani, la Luțca, peste râul Siret, se va circula în condiții de siguranță datorită unei investiții derulate de către Consiliul Județean Neamț”, a declarat acesta.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.