Nicu Covaci NU a murit! Clarificările aduse de chitaristul Cristi Gram și trupa Phoenix după ce liderul trupei a fost din nou internat

Autor: Andrei Costanda

Zvonurile conform cărora Nicu Covaci ar fi murit au fost infirmate de trupa Phoenix.

Sursa: Facebook / Sorin Pop

Zvonurile privind decesul muzicianului Nicu Covaci au fost infirmate; artistul este în stare stabilă și se află sub tratament medical.

În dimineața zilei de vineri, 7 iunie, o știre falsă despre moartea marelui muzician Nicu Covaci a început să circule pe rețelele sociale, alarmând numeroși fani și cunoscuți.

Cristi Gram: „Nicu Covaci trăiește”

Din fericire, această informație s-a dovedit a fi nefondată, iar Nicu Covaci este în viață și se află sub tratament medical. Cristi Gram, chitaristul trupei Phoenix, a declarat exclusiv pentru publicația Adevărul că „Nicu Covaci trăiește, este în tratament la spital.

E de noaptea minții faptul că s-a rostogolit online o asemenea știre falsă.”

Echipa Phoenix Transsylvania a confirmat, printr-o postare pe Facebook, că Nicu Covaci este într-o stare stabilă.

„Nicu Covaci este într-o stare stabilă, așa cum o știm de o vreme încoace. Sunt oameni care îl iubesc și respectă și nu merită să traverseze stări și emoții generate de câțiva în nevoie de atenție.

Așadar, readresăm invitația de a lua informațiile corecte de pe această pagină!”
, se arată în mesajul postat de trupă pe pagina de Facebook.

Josef Kappl, muzician de primă mărime și fost membru al trupei Phoenix timp de peste două decenii, a comentat și el situația, exprimându-și dezamăgirea față de răspândirea acestei informații nefondate.

„E lipsă de respect și de bun simț faptul că a circulat pe internet o informație nefondată” a spus Kappl pentru sursa amintită anterior.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani. Patru victime de află în stare gravă

Citește și: Un ambulanțier sub influența alcoolului a lovit un pieton în București. Motivul este halucinant: „M-am certat cu soția”

Nicu Covaci a fost operat pe creier în luna martie

În vârstă de 76 de ani, Nicu Covaci a trecut printr-o intervenție chirurgicală pe creier pe 22 martie 2024, la Spitalul Județean din Timișoara.

Operația, efectuată de echipa renumitului medic neurochirurg Horia Pleș, a fost un succes. Intervenția a durat aproximativ șase ore și a avut drept scop extirparea unei tumori de pe creier.

În lunile de dinaintea operației, Nicu Covaci s-a confruntat cu multiple probleme de sănătate. El a raportat amețeli, incapacitatea de a sta în picioare, amorțeală facială și afectarea vederii. În martie 2023, Covaci a fost nevoit să anuleze un concert programat într-un club din Arad după ce i s-a făcut rău în timp ce oferea autografe la cinematograful Arta, la finalul filmului „Phoenix: Povestea”.

Acesta a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Deși Nicu Covaci locuiește în Occident de 47 de ani, petrecând majoritatea timpului în Germania și având reședința actuală în Spania, a ales să se trateze în România. Diagnosticul pus de medici a fost „proces expansiv intracranian”, iar operația a fost considerată o urgență medicală. După intervenția chirurgicală, starea sa este stabilă, iar muzicianul continuă să fie monitorizat și tratat de echipa medicală.