Nicu Covaci, omagiat de zeci de motocicliști în Piața Constituției. Fanii au adus flori și au aprins candele

Autor: Diana Bostan

Fanii din București i-au adus un ultim omagiu lui Nicu Covaci.

Sursa: Facebook: Nicu Covaci/ Captură Observator

Noaptea trecută, Capitala a fost martoră unui omagiu profund adus lui Nicu Covaci, o legendă a muzicii rock din România. Nicu Covaci a decedat pe data de 2 august.

Decesul fondatorului trupei Phoenix a lăsat o amprentă adâncă în sufletele admiratorilor săi, care au dorit să îi aducă un ultim tribut într-un mod inedit și plin de respect. În mai multe locații din București, fanii și prietenii artistului s-au adunat pentru a-i aduce omagiu.

Citește și: Mesajul dureros postat de Dan Negru după moartea lui Nicu Covaci: „L-am rugat să mă lase să înregistrez discuția noastră”. Conversația telefonică memorabilă dintre vedeta Kanal D și solistul trupei Phoenix

Fanii au aprins lumânări și au adus flori

Pătrunși de durere, aceștia au adus flori și candele și au interpretat cântece, celebrând moștenirea lăsată de Nicu Covaci. Potrivit observatornews.ro, zeci de motocicliști au fost și ei parte din acest moment emoționant. Aceștia au organizat o paradă în Piața Constituției, purtând cu mândrie imaginea legendei rock pe motocicletele lor.

Citește și: Drama ascunsă de regretatul Nicu Covaci. Mama solistului a fost ucisă cu sânge rece în urmă cu 32 de ani

La Grădina Botanică, evenimentul a fost completat de un concert susținut de Ovidiu Lipan Ţăndărică, fost membru al trupei Phoenix și bun prieten al lui Covaci. În timpul spectacolului, Lipan Ţăndărică a ținut un moment de reculegere, dedicat lui Nicu Covaci, alături de public.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

„Ne dorim să creăm un moment de reculegere în memoria lui Nicu Covaci, care a plecat dintre noi și s-a înălțat printre stele. A lăsat în urmă o moștenire imensă, un spirit viu și o parte esențială din muzica românească. Astfel, vom păstra un minut de reculegere pentru Nicolae Covaci- o legendă, un prieten și un suflet dedicat trupului Phoenix,” a declarat Ovidiu Lipan Ţăndărică, potrivit sursei menționate anterior.

Acest gest emoționant a adus împreună nu doar iubitorii de muzică, ci și pe cei care au împărtășit cu Nicu Covaci pasiunea pentru motoare și pentru viața de artist. Comunitatea a demonstrat că, în ciuda pierderii, spiritul lui Nicu Covaci va continua să trăiască prin muzica și amintirile sale prețuite.

Legendarul Nicu Covaci va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timișoara 

Potrivit informațiilor oferite de Opinia Timișoarei, Nicu Covaci va fi înhumat în Cimitirul Eroilor din Timișoara, iar slujba de înmormântare va fi oficiată de către Mitropolitul Banatului.

Citește și: Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a murit la vârsta de 76 de ani: Acesta suferea de grave probleme de sănătate

Data exactă a ceremoniei urmează să fie stabilită și comunicată familiei și apropiaților. După o lungă și grea suferință, Nicu Covaci s-a stins din viață pe 2 august, la Spitalul Județean din Timișoara. Starea sa de sănătate s-a deteriorat treptat, în ciuda eforturilor medicilor, asta după ce în primăvară a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate pentru extirparea unei tumori pe creier.

Solistul trupei Phoenix va rămâne în memoria colectivă ca o figură emblematică a muzicii românești și un apărător fervent al libertății. Contribuția sa la cultura muzicală și impactul său asupra generațiilor de iubitori de muzică sunt de necontestat. Timișoara, orașul care i-a fost casă și sursă de inspirație, va fi locul unde își va dormi somnul de veci, alături de eroii națiunii.

 


În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.