Nicușor Dan a anunțat ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei pentru locuitorii din Capitală: „Dacă va apărea o diferență, o va suporta Primăria”

Author: Lavinia Medrea

Nicușor Dan: „Dacă va apărea o diferență, o va suporta Primăria”

Sursa: Facebook Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a asigurat românii care locuiesc în București că prețul gigacaloriei nu va fi majorat, iar diferențele vor fi suportate de Primărie, în caz că vor exista.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a asigurat românii din București că prețul gigacaloriei nu va fi modificat, iar dacă vor exista diferențe față de iarna trecută, Primăria va fi cea care va suporta costurile.

Ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei în București

„Sunt două preţuri ale gigacaloriei. Unul este prețul total, care înseamnă producție, transport, distribuţie.

Acest preţ, în acest moment, este stabilit de ANRE până la 31 octombrie şi începând de la 1 noiembrie o să fie anunțat de ANRE cu câteva zile înainte, deci, la sfârșit de octombrie, o să avem preţul total iarna asta până la sfârșit de martie.

Citeste si: Nicuşor Dan a semnat ordinul de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea mastodont construită ilegal în mijlocul Bucureștiului

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În momentul ăsta, octombrie, din 860 de lei gigacaloria, bucureștenii plătesc 350, Primăria 510, prețul total, cei 860 acum, o să fie stabilit de ANRE. Bucureștenii să nu se aștepte la creșteri în ceea ce privește partea pe care o plătesc ei(...). Dacă va apărea o diferență, o va suporta Primăria”, a declarat Nicușor Dan, după ce a verificat stadiul lucrărilor în Prelungirea Ghencea, citează Agerpres.

Termoenergetica a făcut lucrări la sistemul de termoficare

Nicușor Dan a mai anunțat, de asemenea, că Termoenergetica a făcut lucrări pe mai multe lungimi ale sistemului de termoficare.

Citeste si: Românii vor avea de plată deodată 2- 3 facturi la energia electrică! Ce se întâmplă în perioada următoare

„S-au depus ofertele, s-a făcut evaluarea şi s-a terminat procedura de evaluare a ofertelor şi s-au atribuit cei 210 de kilometri pe bani europeni, 200 de milioane de euro.

Acest contract presupune proiectare şi execuție. Am avut chiar ieri o şedinţă tehnică cu firmele care au câștigat ca să agreăm care sunt primele tronsoane pe care începe proiectarea şi pe care din primăvară vor demara lucrările. În ceea ce privește celelalte patru șantiere pe care le-a avut Municipalitatea anul acesta, în Ferentari suntem la 9 kilometri, în lucrarea care este Mihalache, Victoriei, Amzei suntem la 1,5 kilometri, în zona Orășelului Copiilor, Olteniței suntem la 2 kilometri şi în zona Pantelimon la 2 kilometri şi în afară de asta sunt lucrări pe care Termoenergetica le-a făcut pe diferite lungimi- 20,
100, 150 de metri- şi care însumeză undeva spre 10 kilometri”
, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferință de presă.

 

Taguri: