Nicușor Dan a anunțat ce se va întâmpla cu stimulentul pentru nunți al tinerilor bucureșteni

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 mar 2023, 04:05

Nicușor Dan a dat o veste neplăcută tinerilor care se pregăteau să se căsătorească

Sursa: Facebook: Nicușor Dan

Și-au făcut planuri de nuntă, dar, acum, vor trebui să reorganizeze totul. Tinerii care aveau în plan să se căsătorească și care așteptau banii promiși vor trebui să se descurce singuri din punct de vedere financiar. Cine este vinovat pentru acest lucru din spusele lui Nicușor Dan? Gabriela Firea.

Gabriela Firea, actualul ministru al Familiei și Egalității de Șanse, i-a solicitat lui Nicușor Dan, conform Impact.ro, să continue oferirea stimulentelor financiare pentru tinerii care doresc să se căsătorească. În ciuda acestui lucru, primarul Capitalei a decis să răspundă în mod public, după ce a luat decizia de a nu continua acest demers.

Nicușor Dan a spus că aceste fonduri nu mai există și dă vina pe Gabriela Firea pentru cele întâmplate.

Acesta susține că banii care erau destinați stimulentelor au fost folosiți de către aceasta pentru a organiza diferite festivaluri și târguri.

Citeste si: Andrei Caramitru îi acuză pe Nicușor Dan și pe Clotilde Armand de „paragina” din București. Acesta suține că nu ar mai trebui să aibă funcții de conducere

Ce a spus Nicușor Dan?

„Am primit o solicitare din partea prefectului Capitalei, pentru a răspunde unei adrese de la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, condus de Gabriela Firea, cu privire la stimulentul

financiar pentru constituirea familiilor în plan local, adică pentru tinerii bucureşteni care se căsătoresc.

În cazul în care fostul primar şi actualul ministru a uitat, îi reamintesc că ne-a lăsat un buget cocoşat de datorii şi că ne-a luat un an de zile ca să stabilizăm cât de cât primăria, eşalonând, reeşalonând şi plătind aceste datorii.

Banii pentru acest stimulent, cât şi pentru alte proiecte sociale au fost cheltuiţi în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri şi reclame, din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanţa astfel

de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit”, a fost mesajul postat de Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nicușor Dan nu renunță la această idee, dar tot Gabriela Firea trebuie să rezolve problema

„Nu e târziu nici acum, aşa că o invit pe Gabriela Firea, ministru al Familiei şi lider important în PSD, să lanseze, la nivel naţional, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu acelaşi cuantum de la nivelul Capitalei. Asta ar arăta că îi pasă de acest subiect şi că această idee n-a fost doar o încercare de a lua ochii bucureştenilor”, a concluzionat Nicușor Dan.

Citeste si: Nicușor Dan vorbește despre prețul gigacaloriei în București. Acesta este destul de sceptic

În anul 2020, Gabriela Firea a pierdut alegerile locale și a susținut că, de fapt, ar fi trebuit să câștige. Aceasta a adus acuzații grave mai multor persoane.

„Eu am ştiut că câştig  alegeri ca senator şi ca primar şi ştiu să şi pierd cu demnitate şi fruntea sus.

În ciuda furtului masiv, diferenţa nu este foarte mare între mine şi cel care, teoretic, a câştigat.

Ne vin tot mai multe informaţii, nu numai de la sectorul 1, ci şi de la celelalte sectoare. S-au verificat toate copiile proceselor verbale de la secţiile de votare din muncipiul Bucureşti după noaptea alegerilor.

De asemenea, procese verbal modificate au fost scrise cu pixul şi, ulterior, îngroşate cu carioci, modificări de sute de voturi între ceea ce figura pe procesul verbal la o secţie şi la aceeaşi secţie ce apărea pe site-ul AEP”, a spus Gabriela Firea, conform Romaniatv.net.