Nicușor Dan anunță bucureștenii să se pregătească pentru o iarnă fără căldură

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 iun 2022, 15:04

Nicușor Dan spune că problemele cu apa caldă și cu căldura din București vor exista și iarna aceasta

Sursa: Facebook: Nicușor Dan

Nicușor Dan le-a dat o veste extrem de neplăcută locuitorilor din București. Din cauza războiului din Ucraina, doar 30 de km de țevi vor fi reabilitați, motiv pentru care cei din Capitală trebuie să se aștepte la o iarnă greu de suportat.

Războiul din Ucraina îi va obliga pe români să pună mai multe pături pe ei la iarnă. Din cauza lipsei a „tot ce înseamnă metal”, din cauza războiului din Ucraina, a luat naștere o „criză a conductelor” ce se va face resimțită din plin în termometre, la iarnă.

Conform romaniatv.net, Nicușor Dan a spus că doar 30 de km țevi vor putea fi reparați, ceea ce înseamnă că avariile nu vor lipsi nici în iarna care urmează.

Cu toate acestea, Nicușor Dan susține că, la finalul mandatului său din anul 2024, în București, vor fi reabilitați 200 de km din 1.000 de kn de conducte, ceea înseamnă că avariile în ceea ce privește apa caldă și căldura vor fi „punctuale și tot mai mici”.

Nicușor Dan susține că este realist, dar speră ca lucrurile să se rezolve cât mai repede

„Vor mai fi probleme punctuale, aşa cum erau în anii 2016-2017, adică o să mai fie avarii (…). În 2024, o să fim la 200 din 1.000( nr. de kilometri de reţea reabilitată) şi o să fim pe pantă crescătoare, în sensul că avariile vor fi tot mai mici (…). Până în 2015, s-au reabilitat cam 100 de kilometri (…).

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Nicușor Dan a anunțat ce se va întâmpla cu stimulentul pentru nunți al tinerilor bucureșteni

În 2016, a început mandatul Gabrielei Firea, au fost mici creşteri şi s-a ajuns, în 2020, la 20 de kilometri pe an. În 2021, noi am făcut tot 20 de km/an. Pentru 2022 ne-am asigurat toate condiţiile să facem 50 de kilometri, în sensul că avem licitaţie deja făcută, licitaţiile făcute pe patru tronsoane cu privaţi (…).

Din păcate, ne-a lovit războiul din Ucraina şi criza conductelor, în general a tot ce înseamnă metal. În 2022 am fi putut să mergem la 50 de km, aşa realist, o să mergem pe la 30. Anii viitori deja contractele sunt semnate. Avem 63 de km pe buget local, sunt începuţi dinainte (…). După aceea, avem bani europeni.

Citeste si: Andrei Caramitru îi acuză pe Nicușor Dan și pe Clotilde Armand de „paragina” din București. Acesta suține că nu ar mai trebui să aibă funcții de conducere

Licitaţia s-a desfăşurat şi pe fiecare tronson se fac evaluările, mai avem bani pentru încă 210 km şi, după aceea, avem aviz de la ANRE pe lucrările următoare. În momentul în care toate turbulenţele se vor termina, o să reuşim să mergem la 50 de km. pe an, ceea ce înseamnă că o să reducem an de an pierderile. Mai avem pe partea de producţie, Bucureştiul are patru mari CET-uri, care nu sunt dispuse potrivit.

Cea mai mare problemă o avem pe relaţia sud-nord, pentru că acolo traseul este destul de lung, s-a semnat deja contractul şi, din această iarnă, o să avem o centrală provizorie în zona fostei centrale Titan, care va fi la jumătatea distanţei către cartierul Aviaţiei, unde avem mari probleme”, a mărturisit Nicușor Dan.