Nicușor Dan își autoevaluează reușitele ca primar și susține că vrea să câștige și al doilea mandat

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 iun 2022, 16:35

Nicușor Dan își dorește să câștige și al doilea mandat ca primar al Capitalei

Sursa: Facebook: Nicușor Dan

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, susține că își dorește să câștige și al doilea mandat ca primar al Capitalei, deoarece consideră că ceea ce a făcut până acum este satisfăcător.

Nicușor Dan și-a exprimat dorința de a candida și pentru următorul mandat la Primăria București, deoarece consideră că, până în prezent, a „făcut trei lucruri importante”.

Nicușor Dan susține că proiectele pe care le-a început acum, în timpul primului mandat, pot fi continuate și în următorul, motiv pentru care vrea să îl câștige și pe acela. Cu toate acestea, a refuzat să facă anumite declarații, deoarece mai sunt mai bine de doi ani până în acel moment.

Citeste si: Nicușor Dan a fost dat în judecată de Toni Greblă, prefectul Bucureștiului. Care este motivul invocat

„Eu sunt un om politicos și răspund la întrebările care mi se pun. Am fost întrebat: « vă doriți un al doilea mandat? ». Am răspuns « da ». Îmi doresc, dar nu asta este important în ceea ce fac.

Important e ca ceea ce fac să răspundă așteptărilor bucureștenilor pe problemele pe care ei le au.

În primul rând, îmi doresc să fac cât mai multe lucruri care să rezolve problemele bucureștenilor și bineînțeles pentru că administrația, așa cum am spus- studii de oportunitate, pe fezabilitate, fezabilitate, achiziție publică- e o chestiune pe termen lung. Bucureștiul are enorm de multe probleme venite și din neimplicare și din nefinanțare.

Evident că îmi doresc un mandat mai lung pentru a rezolva niște probleme structurale”, a spus Nicușor Dan, conform digi24.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nicușor Dan consideră că a făcut lucruri importante din tot ceea ce a promis la începutul mandatului

„Unu: am găsit o primărie în faliment și am scos-o. Asta înseamnă că avem credibilitate pe piață. De exemplu, ne-am împrumutat cu o dobândă mai mică decât Guvernul. În 2020, Primăria n-a reușit să se împrumute și ar trebui să vină BEI-ul ca să îi dea un împrumut de ultimă urgență.

Și avem o relație corectă, adică în sfârșit, vin constructori să lucreze cu noi. Ăsta e primul lucru.

Citeste si: Nicușor Dan a anunțat ce se va întâmpla cu stimulentul pentru nunți al tinerilor bucureșteni

Al doilea lucru, care nu se prea vede, dar e extrem de important, e pe zona de urbanism: Bucureștiul a avut o dezvoltare speculativă, haotică, care a făcut să avem blocuri de 10 etaje pe străzi de 7 metri lățime, a făcut să avem cartiere extrem de aglomerate și un trafic sufocat, distrugeri de

spațiu verde. Prin suspendarea PUZ-urilor de sector, am oprit această practică, un lucru extrem de important și asta n-a fost numai o decizie de suspendare, ci au fost zeci de litigii.

Și al treilea- investițiile pe care le-am făcut. Am reușit în acest un an și jumătate să direcționăm investițiile către acele probleme structurale ale Bucureștiului. Adică nu « hai să mai punem în pod aici, o panseluță aici, un parc aici ». Nu! Hai să vedem care sunt acele probleme structurale care rezolvă probleme structurale și astea sunt: semaforizare inteligentă, rețeaua de tramvaie, metrou de suprafață, radialele până în autostrada de centură și să direcționăm banii nu către anvelopări sau alte chestiuni pe care le pot face și sectoarele, ci către aceste chestiuni structurale de rezolvat”, a mai declarat Nicușor Dan.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.