Nicușor Dan vorbește despre prețul gigacaloriei în București. Acesta este destul de sceptic

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 03 mar 2023, 04:30

Nicușor Dan vorbește despre prețul gigacaloriei în București. Acesta este destul de sceptic

Sursa: Facebook

Nicușor Dan a vorbit despre prețul la care gigacaloria va ajunge în Capitală. Acesta susține că nu are de unde să știe cum vor sta lucrurile, deoarece acest lucru nu ține de el sau de România, ci de ceea ce se va întâmpla cu prețul gazului.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, spune că nu se știe câți bani vor fi nevoiți să scoată din buzunar românii  la iarnă pentru căldură, deorece totul depinde de modul în care prețul gigacaloriei va evolua. Acest lucru a alarmat și mai mult oamenii, ținând cont de faptul că prețurile au crescut extrem de mult în ultima perioadă, iar inflația nu se va opri aici.

„Prețul pe care bucureștenii o să-l plătească la iarnă o să depindă foarte mult de evoluția prețului gazului.

În acest moment, prețul pe care noi îl plătim pentru producție, transport și distribuție a gigacaloriei este 860 de lei și bucureștenii plătesc 350 de lei din aceștia, iar Primăria plătește 510 diferența.

Citeste si: Nicușor Dan vrea să candideze din nou la Primăria Capitalei, însă nu este sigur că bucureștenii îl mai vor

Dacă nu vor exista majorări semnificative ale prețului gazului până atunci, acestea vor fi cifrele și în iarna care urmează.

Este ceva care nu ține nici măcar de politica națională a României.

Pentru București, prețul total real a crescut de la 510 lei la 860 de lei. Calitatea serviciului s-a îmbunătățit puțin față de iarna trecută, însă prețul pe care bucureștenii îl plăteau era total desprins de realitate. Adică existau orașe în România care plăteau 350, 400, 450 de lei pe gigacalorie și bucureștenii plăteau 140 de lei.

Acum mi se pare un preț corect, ținând cont și de calitatea pe care o oferim noi astăzi , a spus acesta la Digi24.ro, conform Romaniatv.net.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Nicușor Dan este în culmea fericirii! Primarul Capitalei și soția lui au devenit, din nou, părinți

Nicușor Dan a făcut precizări și în ceea ce privește sistemele centralizate și centralele

„Există sistemul centralizat, există centrală de apartament și există centrală de bloc. Centrala de bloc nu este interzisă, așa cum arată serviciul în momentul acesta, ar fi ridicol să fie interzisă.

În schimb, o centrală de bloc e mult mai bună decât 30 sau 50 de centrale individuale din punctul de vedere al mediului.

În general, clădirile noi nu sunt racordate la sistemul central. Nu cunosc exemple de investitori care să construiască un bloc și care să solicite racordarea. Au centrala lor proprie”, a mai spus acesta.

Nicușor Dan și-a exprimat dorința de a candida la Primăria Capitalei și în anul 2024, dar totul depinde de bucureșteni

„Eu îmi doresc asta. Depinde, să vedem ce îşi doresc bucureştenii.

(…) Pentru moment, eu am un mandat şi încerc să optimizez timpul meu şi al colegilor, astfel încât să realizăm cât mai multe din lucrurile pe care ni le-am propus. (…)

În acest moment, sunt susţinut de o alianţă locală la Bucureşti USR-PNL-PMP. (...) Relaţia o consider foarte corectă”, a spus acesta potrivit Realitatea.net.