Nicușor Dan este primarul general al Capitalei din anul 2020, mandatul său urmând să expire în anul 2024. Deși nu este nici măcar la jumătatea drumului, acesta susține că își dorește să candideze și a doua oară, dar nu știe dacă va mai primi voturile locuitorilor din Capitală.
Mai mult decât atât, despre ceea ce a reușit să facă până în prezent, Nicușor Dan susține că s-a remarcat prin: stabilizarea situației economice, lansarea unor investiții structurale și stabilirea unor baze corecte pentru dezvoltarea urbană.
De asemenea, Nicușor Dan a spus că, în momentul de față, primește susținere din partea unei alianțe locale a Capitalei URS-PNL-PMP despre care spune că este o relație corectă.
Care a fost declarația lui Nicușor Dan
„Eu îmi doresc asta. Depinde, să vedem ce îşi doresc bucureştenii. (…) Pentru moment, eu am un mandat şi încerc să optimizez timpul meu şi al colegilor, astfel încât să realizăm cât mai multe din lucrurile pe care ni le-am propus. (…) În acest moment, sunt susţinut de o alianţă locală la Bucureşti USR-PNL-PMP.(...) Relaţia o consider foarte corectă”, a spus acesta în cadrul unui interviu acordat pentru Digi24.ro,
De asemenea, acesta susține că, deși a făcut promisiuni și în ceea ce privește apa caldă și căldura, acestea nu au putut fi respectate.
„În toate luările de cuvânt din campanie am spus că o să fie de la an la an mai bine. Sunt mulți bucureșteni care suferă și sper să înțeleagă că am făcut tot ce a ținut de noi să rezolvăm această problemă”, a mai spus primarul Capitalei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Nicușor Dan a vorbit despre lucrurile pe care a reușit să le facă până în prezent
„Politica, în general, e pe termen lung. Ce am reuşit să fac până în acest an şi jumătate a fost: unu – să stabilizez financiar instituţia. Vă aduc aminte că, în 2020, PMB a avut ruşinea istorică să trebuiască să rostogolească un împrumut şi nu a venit nimeni de pe piaţă să o împrumute. Noi, în 2022, ne-am împrumutat mai ieftin decât Guvernul României.
Citeste si: O nouă parcare a fost inaugurată în Capitală! Accesul va fi gratuit! De câte locuri dispune
Doi – să oprim şi să punem pe baze corecte dezvoltarea urbană, ceea ce înseamnă urbanismul şi construcţiile. Trei – să pornim acele investiţii structurale cum sunt reţeaua de tramvai, metrou de suprafaţă, semaforizare inteligentă, faţă de cum se investea până acum «Hai să mai punem un pod aici, un semafor acolo».
Prețul pe care bucureștenii o să-l plătească la iarnă o să depindă foarte mult de evoluția prețului gazului. În acest moment, prețul pe care noi îl plătim pentru producție, transport și distribuție a gigacaloriei este 860 de lei și bucureștenii plătesc 350 de lei din aceștia, iar Primăria plătește 510 diferența”, a mai spus politicianul.