Nimeni nu îți va spune asta despre videochat

Author: Oana Picerea
Actualizat: 15 oct 2020, 09:49

Care este primul cuvânt care îți vine în minte atunci când auzi vorbindu-se despre videochat? Dacă nu te-a interesat niciodată domeniul, probabil că informațiile pe care le ai despre acest subiect sunt insuficiente pentru a-ți face o idee pertinentă despre ce înseamnă de fapt un job în videochat. Imoralitatea, ilegalitatea și superficialitatea sunt termeni pe care mulți se grăbesc să îi asocieze cu industria videochatului, însă acestea nu sunt altceva decât idei preconcepute izvorâte din ignoranță și lipsă de informare.

Dacă te-ai întrebat care sunt lucrurile pe care doar cineva care lucrează în domeniul videochatului le cunoaște, află care sunt dedesubturile industriei care aduce anual bugetului de stat 20 de milioane de euro din taxe și impozite.

Sumele de 10.000$ nu se câștigă din prima lună

Deși toate anunțurile de recrutare mizează pe potențialul câștigurilor din domeniul divertismentului online, majoritatea tinerelor care devin modele de videochat nu reușesc să ajungă la sumele colosale promovate în reclamele de profil. Și nu pentru că acele sume nu ar fi reale, ci pentru că este nevoie de timp și experiență pentru a ajunge în top.

Un model începător care vorbește fluent limba engleză și își respectă programul de lucru câștigă în jur de 1.000 $ în prima lună de activitate. Dacă alege o colaborare cu un studio de videochat axat pe formarea modelelor de top, modelul poate ajunge la venituri de 10.000$ lunar în doar jumătate de an.

Frumusețea nu este o garanție a succesului

Multe tinere frumoase, care visează la o viață fără griji, iau în calcul posibilitatea unui job în videochat fiind convinse că frumusețea exterioară va fi cheia succesului. Adevărul este că un aspect fizic plăcut este un atu, care îți poate crește șansele de a deveni un model popular printre utilizatorii de site-uri de profil, însă nu reprezintă o garanție a câștigurilor fabuloase, dacă frumusețea nu este dublată de ambiție și de chef de muncă.

Așa se explică de ce mare parte dintre tinerele care își încep colaborarea cu un studio de videochat renunță după câteva zile și rămân cu impresia greșită că toate beneficiile care apar în anunțurile de angajare din domeniu sunt doar niște minciuni. Adevărul este că potențialul câștigurilor din videochat este nelimitat, însă doar pentru acele modele care înțeleg că personalitatea și munca susținută sunt mai importante decât aspectul fizic.

Un studio de videochat te poate ajuta să îți depășeșți recordul încasărilor

Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că modelele care lucrează independent, fără a colabora cu un studio de videochat, au încasări lunare inferioare modelelor din studio. De ce? Pentru că, pe lângă faptul că personalul administrativ din studio se ocupă de formarea și promovarea modelului, acesta se bucură de ședințe foto profesionale, de un decor deosebit, care poate fi personalizat ușor în funcție de preferințe sau context.

Iar cel mai important aspect care face diferența dintre un model independent și unul care colaborează cu un studio este respectarea programului. Mai multe ore petrecute online înseamnă mai mult timp pentru a-ți fideliza admiratorii și, automat, câștiguri mai mari. Un model de videochat care lucrează de acasă riscă să îi fie distrasă atenția de lucrurile cotidiene și își poate pierde cheful de muncă mai ușor, astfel că la final de lună va avea mai puțin timp petrecut pe platforma de videochat, iar încasările vor lăsa de dorit.

Așadar, ia în calcul aceste informații dacă te tentează o ofertă de angajare în videochat.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.