NIMENI sa nu mai mearga la scoala vineri, 25 ianuarie! Anunt de ultima ora. Pericolul este MORTAL!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 24 ian 2019, 09:25

Numarul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 34!

Deoarece numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut cu peste 20% fata de nivelul asteptat, reprezentantii Ministerului Sanatatii au informat Ministerul Educatiei despre evolutia infectiilor gripale.

Astfel, prin Ordin al MEN, ziua de vineri va fi libera pentru elevi.

„Conform raportarilor INSP, saptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic,la fel ca si saptamana anterioara acesteia. Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat.

Conform specialistilor, daca si cea de a 3-a saptamana consecutiv isi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa. Ministerul Sanatatii a informat astazi Ministerul Educatiei Nationale despre situatia prinvind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripa, care consta in suspendarea cursurilor scolare pentru data de 25 ianuarie 2019”, informeaza Ministerul Sanatatii, printr-un comunicat de presa, potrivit mediafax.ro.


Dupa ce a anuntat ca vineri cursurile sunt suspendate,  Sorina Pintea a sustinut ca nu ne aflam in epidemie de gripa, insa masurile implementate sunt aceleasi ca in cazul acestui fenomen. Ministrul a mai spus ca elevii, chiar daca nu merg la ore, tot trebuie feriti de spatiile aglomerate.

„Suspendand cursurile nu inseamna ca mergem in colectivitati, adica la mall sau in alte locuri aglomerate.
Trebuie sa intelegem ca suntem in plin sezon gripal.(...) Nu suntem inca in epidemie. Avem doua saptamani la rand, doua saptamani epidemice. In momentul in care avem trei, declaram epidemie. Dar masurile pe care Ministerul Sanatatii le implementeaza sunt aceleasi ca in cazul unei epidemii”
, a declarat Sorina Pintea.