Ninge abundent în București! Meteorologii au anunțat ninsori și viscol în partea de sud a țării

Author: Laura Macovei
Actualizat: 08 ian 2024, 22:07

Ninge abundent în București! Meteorologii au anunțat ninsori și viscol în partea de sud a țării

Sursa: KanalD/Pixabay

Ninge în aceste momente în București. Dacă ieri seară, bucureștenii au scos umbrelele pentru că existau precipitații, acum ninsoarea deja s-a așezat pe asflat și pe mașini și a format câțiva centimetri.

Meteorologii au preconizat condiții meteo nefavorabile în București începând de luni la ora 9:00 și până marți la ora 10:00. 

De asemenea, vremea rea este accentuată de vântul puternic, transformând totul într-un viscol.

În Capitală, temperatura maximă va atinge aproximativ 2 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va situa în intervalul -6 până la -4 grade Celsius. Trei drumuri naționale au fost închise circulației, iar pe altele au fost impuse restricții de tonaj.

În județul Iași, toate școlile vor fi închise marți.  

Prima ninsoare din București din anul 2024

Locuitorii Capitalei pot spune că au parte acum de prima ninsoare din acest an, deoarece fulgii au coborât deja pe străzi și pe mașinile bucureștenilor. 

Primele ninsori au început să cadă chiar în ora de vârf, în jurul orei 17, când bucureștenii se întorc de la serviciu. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: În România se circulă în condiții de iarnă: Drumuri blocate și restricții de circulație din cauza ninsorilor. ANM anunță cod portocaliu în anumite regiuni din țară

Potrivit meteorologilor, întreaga țară va fi afectată de condiții meteorologice dificile la începutul săptămânii, având în vigoare avertizări pentru precipitații și vânt puternic până marți la ora 10:00.

Jumătatea estică a țării se confruntă cu un cod galben pentru polei și ninsori viscolite.

Vremea se anunță închisă, iar temperaturile vor scădea semnificativ, variind între minus 7 grade în nordul Moldovei și 7 grade Celsius în dealurile Olteniei.

Cum se anunță vremea mâine, 9 ianuarie 2024

Potrivit informațiilor furnizate de ANM pentru data de 9 ianuarie 2024, se prevede o vreme instabilă cu probabilitate de precipitații în diverse regiuni ale țării.

Precipitațiile vor lua forma ninsorii în sud, iar în timpul nopții se prognozează instalarea gerului.

Citește și: Zăpadă și temperaturi extreme. Valul polar se apropie de România. Care sunt previziunile meteorologilor pentru săptămâna viitoa

Vântul va sufla puternic, în special în regiunile montane și de deal, unde se așteaptă să atingă sau să depășească ușor viteza de 35 km/h. Temperaturile maxime vor oscila între -6 și 4 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între -20 de grade și 4 grade Celsius.

În Capitală cerul va fi mai mult înnorat, iar în prima parte a zilei va ninge în averse, vântul va sufla cu 15-30 de km/h, iar indicele UV va fi de 1 din 11.