Transalpina a fost închisă luni, 11 noiembrie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile din zona montană, unde stratul de zăpadă s-a depus deja pe carosabil, ceea ce reprezintă un risc major pentru siguranța șoferilor.
Ce anunț a transmis CNAIR în vederea închiderii circulației pe Transalpina
Întrucât temperaturile au scăzut brusc, iar prognoza meteo ANM indică ninsori abundente și intensificări ale vântului în centrul și sud-estul țării, autoritățile au decis închiderea temporară a circulației pe sectorul Rânca- Curpăt.
„Având în vedere prognozele meteo din următoarele zile, s-a luat decizia închiderii sectorului de drum din DN67C, sectorul de drum curpins de la Rânca până la Curpăt, judeţul Alba, deci vorbim de Transalpina între Rânca- Obârşia Lotrului- Curpăt. Dacă va mai permite vremea, se va mai redeschide traficul, dacă nu, circulaţia va rămâne închisă până anul viitor, când condiţiile meteo vor permite intervenţiile de îndepărtare a zăpezii şi corculaţia în condiţii de siguranţă.
La prima oră, se va face revizie pe acest sector de drum, pentru a ne asigura că nu există persoane care sunt în tranzit sau au probleme şi au rămas pe acest sector de drum, apoi se va monta semnalizarea de restricţionare a circulaţiei în totalitate, pe acest sector de drum”, au transmis cei de la DRDP Craiova, potrivit Libertatea .
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Nou beneficiu pentru pensionarele cu venit de până în 3.000 de lei. Ce gratuitate vor primi acestea
Pentru cei care doresc să se informeze despre starea drumurilor naționale și evoluția restricțiilor pe Transalpina, CNAIR pune la dispoziție un dispecerat de urgență care poate fi apelat la numerele 021/264.33.33, 021/9360 și 0800.800.301. De asemenea, actualizările sunt disponibile pe site-ul www.cnadnr.ro, precum și pe pagina de Facebook a companiei.
În ce alte zone montane a nins
Valul de aer rece a adus deja prima zăpadă consistentă în stațiunile montane din Prahova, inclusiv Sinaia, Predeal și Poiana Brașov. La altitudini mai mari, cum ar fi la Cota 2000 din Sinaia, stratul de zăpadă măsoară, în prezent, aproximativ 20 de centimetri, iar pe Vârful Omu s-a înregistrat o temperatură de -7 grade Celsius, cu vânt puternic și vizibilitate scăzută.
Pentru județele montane, printre care Prahova, Brașov, Covasna, Vrancea și Buzău, meteorologii ANM au emis un cod galben de ninsori abundente, valabil până pe 11 noiembrie. Drumarii au intervenit deja cu material antiderapant în zonele afectate, pentru a menține circulația deschisă pe alte artere importante, cum ar fi DN1, unde zăpada depusă a fost îndepărtată între principalele stațiuni montane.