Ninsorile se întorc în România. Temperaturile resimțite vor scădea cu 14 grade Celsius

Autor: Bianca Vidoi

Ninsorile revin în țara noastră după câteva zile în cate temperaturile au fost de primăvară

Sursa: Unsplash

Românii au început să se obișnuiască cu temperaturile de primăvară pe care le-au resimțit zilele trecute, însă un alt val de aer polar se apropie de țară.

După câteva zile de temperaturi de primăvară, în care românii au fost nevoiți să renunțe la hainele groase, un val de aer polar le va strica oamenilor toate planurile. Persoanele ce și-au pus hainele de iarnă deoparte trebuie să le folosească iar deoarece se anunță că temperaturile vor scădea cu până la 14 grade Celsius.

Ninsorile revin în România

Românii au avut parte de ieri de temperaturi de primăvară, ceea ce i-a făcut să creadă că sezonul rece a luat oficial sfârșit, însă în doar 24 de ore va avea loc o schimbare

radicală de temperatură în țara noastră. Dacă ieri și azi valorile din termometre au fost asemănate cu cele din lunile de primăvară, valorile ce vor fi înregistrate mâine îi vor face pe români să își amintească denumirea populară a lunii ianuarie, mai exact Gerar.

Un nou aer de val polar o să ajungă în țara noastră, aducând frig extrem, ninsori și viscol, iar primele persoane ce o să resimtă această schimbare a temperaturilor vor fi cele din Vestul țării.

Oamenii din Timișoara ce s-au bucurat de temperaturi de până la 14 grade Celsius pe parcursul zilei de ieri, vor resimți maxim 2 grade pe parcursul zilei de sâmbătă.

Citește și: Gerul lovește întreaga țară: Trei persoane au murit, iar urgențele din spitale sunt pline

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Orașele din Vestul țării nu sunt singurele ce vor resimți această scădere uriașă de temperatură, locuitorii din București și Constanța, ce s-au bucurat zilele trecute de până la 14 grade Celsius, acum vor fi nevoiți să reziste frigului, valoarea temperaturilor din termometre arătând nici mai mult nici mai puțin de 0 grade Celsius.

Ninsorile vor ajunge și în Ardeal, dar și în jumătatea de nord a Moldovei, regiuni din România în care oamenii trebuie să caute haine călduroase pentru a rezista temperaturile resimțite ce abia vor ajunge la 0 grade Celsius.

Nici românii din Banat nu scapă de acest val de aer polar ce se abate spre România, valorile maxime din acest weekend ajungând la maxim 3 grade Celsius.

Fulgii de zăpadă își vor face apariția în România mâine seară, iar stratul de zăpadă va depăși 10 cm. Românii trebuie să fie atenți deoarece va exista un vânt puternic care să sporească senzația de frig. Pasionații sporturilor de iarnă trebuie să aibă foarte mare grijă deoarece la munteo să fie viscol.

Vântul face ravagii la Arad

Primele semne ale valului de aer polar ce traversează România au început să își facă apariția în Vestul României, mai exact în Arad, acolo unde decorațiunile de Crăciun au fost smulse de vântul ce a suflat cu până la 60 de km/h. Trăsura de metal a lui Moș Crăciun a fost împinsă de vântul puternic ce s-a resimțit în Arad, iar aceasta a fost deplasată zeci de metri de locul în care se afla inițial, ajungând ulterior să se oprească pe spațiul verde din fața catedralei. 

Trăsura lui Moș Crăciun nu a fost singura afectată de vântul ce a suflat cu până la 60 de km/h, un brad a căzut la pământ și a ajuns pe carosabil din cauza vântului puternic. Aseară, la Arad s-a emis un cod galben de vânt puternic, iar rafalele au atins chiar şi 60 de kilometri pe oră, potrivit observatornews.ro

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?