Nobel 2018 - Cina a primit premiul pentru Medicina

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 20:40

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina este primul anuntat din seria distinctiilor atribuite in fiecare an in aceasta perioada.

Oamenii de stiinta James P. Allison si Tasuku Honjo, au castigat luni Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina din 2018 „pentru descoperirea terapiei impotriva cancerului prin inhibarea raspunsului imun negativ”, conform Comitetului Nobel de la Stockholm.

Anuntul a fost facut luni de catre Thomas Perlmann, secretarul Comitetului Nobel, la Institutul Karolinska din Stockholm, care ofera prestigiosul premiu pentru medicina.

Marti va fi anuntat laureatul premiului pentru fizica, miercuri cel pentru chimie, vineri cel pentru pace, iar premiul pentru economie va fi atribuit pe 8 octombrie.



Pentru prima data dupa aproape 70 de ani, premiul Nobel pentru Literatura nu va fi atribuit in 2018. Acesta va fi anuntat anul viitor in acelasi timp cu numele laureatului din 2019. Academia Suedeza, institutia care il decerneaza, afectata profund de un scandal ce vizeaza agresiuni sexuale, asociate miscarii #MeToo, a decis sa amane decernarea premiului cu un an, pentru a avea timp sa se reformeze si sa ii inlocuiasca pe membrii ei demisionari.