Noi acuzații la adresa Părintelui Calistrat. Un călugăr din Iași susține că a fost bătut de acesta: „Mi-a rupt sprânceana de la ochi”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 aug 2023, 05:00

Noi acuzații la adresa Părintelui Calistrat. Un călugăr din Iași susține că a fost bătut de acesta: „Mi-a rupt sprânceana de la ochi”

Sursa: Captură video

Nici bine nu s-au mai liniștit apele în ceea ce îl privește pe Părintele Calistrat, că acesta a primit noi acuzații. De data aceasta, un călugăr din Iași susține că preotul l-a gresat fizic.

Părintele Calistrat a fost acuzat de Gheorghe Carcea, cunoscut drept călugărul Gherasim, de agresiune fizică. Acesta susține că loviturile au fost puternice și au avut reperscursiuni.

Un călugăr susține că Părintele Calistrat l-a bătut

Călugărul Gherasim iese și el în față și spune că Părintele Calistrat l-a bătut și pe el, și nu doar o dată, ci de două ori. Mai mult decât atât, acuzațiile continuă, iar acesta a mărturisit că a fost lovit și de un al doilea părinte, trimis de preotul Calistrat.

„Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut, zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie în cadrul Mânăstirii Vlădiceni.

Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo.

Sfântul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu totuşi.

Citește și: VIDEO Câți bani le cerea preotul Calistrat Chifan enoriașilor pentru un pomelnic. „Vreau să fiu tratat măcar la 10 la sută din cât îi tratată o vrăjitoare”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Opreşte maşina cu Calistrat, se dă jos din maşină, fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap, de am venit jos până cu capul de toneta care este a paznicului de la poarta mănăstirii Vlădiceni. A fost o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine”, a povestit călugărul Gherasim.

Călugărul Gherasim afirmă că, în urma unei lovituri, i-a rupt sprânceana

Călugărul Gherasim a declarat că a avut nevoie de îngrijiri medicale, deoarece lovitura a fost atât de puternică, încât sprânceana i-a fost ruptă.

„În timpul acesta vine părintele Calistrat la mine şi spune: «haideţi să mergem până la părintele stareţ», iar eu nu ştiam de ce. Am spus «hai să mergem», şi pe alee, când mergeam spre stăreţie, s-a întors şi m-a lovit peste cap, o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine, mi-a rupt sprânceana de la ochi că am venit şi peste bordură şi

trandafirii de acolo.

Citește și: Pedeapsa primită de Calistrat Chifan după ce a agresat fizic două femei. Preotul a fost reclamat și la poliție

M-am ridicat şi m-am dus la spital, apoi părintele Arsenie stătea şi nu spunea absolut nimic. În clipa aceea i-am spus că merg la Înaltpreasfinţit şi îi spun”, a mai declarat acesta, potrivit ziaruldeiasi.ro.