Noi ajutoare de la stat pentru pensionari. Care sunt persoanele care vor putea beneficia de acest ajutor din toamnă?

Author: Cristina Mocanu

Care sunt persoanele care vor putea beneficia de acest ajutor din toamnă?

Sursa: pixabay.com

O anumită categorie de pensionari urmează să primească noi ajutoare de la stat.

Anumite persoane, care au ieșit la pensie, vor putea beneficia de un ajutor social din partea statului.

Un nou ajutor pentru o anumită categorie de pensionari

Din toamnă, românii vulnerabili cu pensii și venituri mici vor primi de la stat ajutoare noi care să le satisfacă nevoile. Mai exact, este vorba de bani pentru încălzire, cât și de voucherele pentru alimente, dar și de banii pentru seniorii cu pensii mici.

Ajutorul pentru energie în valoare de 700 de lei se acordă pensionarilor care au mai mult de 60 de ani. În plus, pensia nu trebuie să depășească 2.000 de lei.

Astfel, pensionarii cu venituri sub 1500 de lei, vor primi de la stat un ajutor în valoare de 500 de lei, cei cu pensii între 1501 și 2000 de lei vor beneficia de un ajutor de 400 de lei și cei cu pensii între 2001 și 3000 de lei vor primi un ajutor de 300 de lei.

De asemenea, cei cu pensii și venituri sub 1700 de lei, vor primi carduri sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei.

Citește și: Se dau bani de la stat: Elevii care au obținut note maxime la examenul de Bacalaureat sau la Evaluarea Națională vor primi bani din partea statului. Despre ce sumă este vorba?

Cum pot cumpăra românii vechime pentru pensie?

Persoanele care nu dețin vechime pe piața muncii, pentru a putea ieși la pensie, își pot cumpăra anii lipsă de la stat. Cei care doresc, mai pot face acest lucru doar până la finalul lunii august.

Totuși, Ministerul Muncii vrea să lanseze un  proiect care prevede prelungirea acestei perioade până la finalul anului curent.     

Din cauza că tot mai mulți români vor sa își cumpere vechime, Casele de Pensii din România sunt foarte aglomerate în această perioadă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Indiferent de natura motivului pentru care românii au nevoie de vechime în muncă, aceștia trebuie să știe că o pot cumpăra. Pentru a face acest lucru, ei au nevoie de bani, mai ales pentru că aceste perioade nu sunt deloc ieftine.

Cât costă o lună de vechime?

Doar pentru o singură lună, un român trebuie să scoată din propriul buzunar 750 de lei, iar pentru un an întreg suma poate ajunge la 9000 de lei. Perioada maximă pusă la dispoziție de stat este de 6 ani, iar pentru asta trebuie să plătiți 54.000 de lei, echivalentul a aproape 11.000 de euro.

Trebuie să știți faptul că odată cu creșterea salariului minim va crește și contribuția.

De asemenea, suma poate fi plătită și în rate.

De asemenea, doritorii trebuie să știe că există condiții flexibile la Casele de Pensii pentru a cumpăra vechimea în muncă.

Mai precis, Casele de Pensii fac contracte atât cu cei care au documente, cât și cu cei care nu au, aici intrând și cei care nu au buletin.

În România, în prezent, există aproximativ 5 milioane de pensionari.

Citește și: Schimbarea ce va avea loc în cadrul Caselor teritoriale de Pensii. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii

Subvențiile la energie vor dispărea

Guvernul României își dorește să elimine subvențiile pentru facturile la energie. Din păcate această măsură ar putea să afecteze doar o anumită categorie de români, iar subvențiile ar putea fi menținute începând cu această toamnă doar pentru persoanele cu venituri mici.

Comisia Europeană a solicitat României să reducă subvențiile acordate cetățenilor astfel că,  în cadrul Coaliției de guvernare au loc mai multe dezbateri.

Subvențiile constituie în prezent o proporție semnificativă din cheltuielile bugetare.

Sursă: capital.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.