Noi beneficii pentru seniori după adoptarea noii legi a pensiilor. Anunțul a fost făcut de șeful Casei Naționale de Pensii

Author: Diana Bostan

Noua lege a pensiilor a fost adoptată

Sursa: Pexels.com

Noua lege a pensiilor a fost adoptată, joi, de către Guvernul Ciolacu. Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii vine cu anumite precizări pentru anul 2024.

Președintele Casei Naționale de Pensii vine cu vești bune pentru pensionarii români. Noua lege a pensii vine cu unele modificări adoptate în folosul seniorilor. Despre ce beneficii este vorba.

Noi beneficii pentru pensionari după adoptarea noii legi a pensiilor

Noua lege a pensiilor a fost adoptată pentru soluționarea inechităților din sistemul românesc de pensii, lucru ce se va întâmpla începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Daniel Baciu susține că noile modificări sunt atât în folosul actualilor pensionari, cât și în folosul celor are urmează să acceseze o pensie din sistemul public de pensii.

Citește și: Noua lege a pensiilor a fost adoptată: ”O lege stabilă și sustenabilă” Anunțul important făcut de ministrul Muncii

 „ Această lege este o lege foarte bună pentru pensionarii actuali în plată.

Cei aproximativ cinci milioane de pensionari, cât și pentru viitorii pensionari care vor accesa la o pensie din sistemul public de pensii. Cu noua formulă de calcul eliminăm inechitățile
”, a susținut șeful Casei Naționale de Pensii în cadrul unei emisiuni TV.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Prin noua lege a pensiilor, cetățenii vor fi încurajați să-și continue activitatea la locul de muncă cât mai mult cu putință, aceștia fiind răsplătiți cu puncte de stabilitate și de fidelitate.

Astfel că se va ține cont de anii în plus peste stagiul de cotizare de minim 25 de ani.

Lista beneficiilor nu se oprește aici

Daniel Baciu susține că punctele de cotizare vor fi următoarele:

  • 0,5 puncte pentru cei ce au cotizat între 25 și 30 de ani
  • 0,75 de puncte pentru cei cu un stagiu de cotizare între 30 și 35
  • și chiar un punct în plus pentru fiecare an în plus cotizat pentru stagiul de 35 de ani.

Este bine de știut faptul că se va ieși la pensie la o vârstă standard și că toți pensionarii vor beneficia de pensia minimă. Noua lege a pensiilor se va baza pe egalitatea pensiilor și pe respectarea comunei contribuții, astfel că guvernanții își doresc ca toți pensionarii să fie tratați în mod egal și să se rezolve inechitățile. Pensiile vor fi majorate de două ori în anul 2024, prima majorare urmând să aibă loc de la data de 1 ianuarie 2024, iar a doua majorare în luna septembrie.

Citește și: Primele și sporurile, câteva dintre beneficiile care cresc pensiile românilor în 2024! Daniel Baciu a explicat noua formulă de calcul a pensiilor

Prima majorare va avea loc pe data de 1 ianuarie 2024, iar pensiile vor fi mărite în raport cu rata inflației, adică o creștere de 14%. În luna septembrie unii români se vor bucura de o altă majorare, după recalcularea pensiilor, creșterea fiind una semnificativă de 40%.

În unele cazuri pensiile vor fi dublate.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.