Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert

Autor: Diana Ghita

Ce s-a întâmplat la Tulcea

Sursa: Observator

Situația tensionată de la granița României s-a agravat marți seara, când portul ucrainean Ismail a fost din nou bombardat.

Exploziile masive, care au luminat cerul, au fost vizibile din Tulcea și au provocat panică în rândul locuitorilor din zonă. În timp ce unii oameni s-au refugiat rapid, alții au imortalizat momentele dramatice.

Ce mesaj au primit locuitorii din Tulcea în momentul atacului de la portul Ismail

În urma atacului, autoritățile au emis un mesaj de urgență RO-Alert pentru locuitorii din nordul județului Tulcea, în jurul orei 02:20.

Mesajul avertiza asupra riscului căderii unor obiecte din spațiul aerian și sfătuia populația să se adăpostească: „Alertă Extremă- Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 de minute”.

Pe durata nopții, locuitorii din Tulcea au fost în alertă maximă, iar sunetul exploziilor a generat 10 apeluri la numărul de urgență 112.

Pompierii au confirmat aceste apeluri și au explicat că mesajul de alertă are un scop informativ și preventiv. Potrivit ISU Tulcea, alerta s-a oprit în jurul orei 03:46.

Citește și: Cum arată acum locul în care a căzut drona Shahed în România: „A fost încă o noapte albă”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

„Trebuie să urmărească indicaţiile din mesaj şi nu trebuie să intre în panică. Structurile de apărare a teritoriului ţării, dar şi cele de ordine publică sunt pregătite să ofere tot suportul necesar persoanelor care solicită acest lucru şi, încă o dată facem precizări asupra faptului că nu zone din teritoriul nostru sunt vizate de atacurile Federaţiei Ruse. ”,  a transmis ISU Tulcea, într-un comunicat.

 În Tulcea a fost panică generală, în timpul bombardamentelor de la graniță

Chiar dacă majoritatea oamenilor care au sunat la 112 au alertat zgomotele puternice, unii au cerut informații despre ce se întâmplă, concret, în apropierea teritoriului nostru.

Citește și: Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!

„Cele mai multe apeluri au fost din municipiul Tulcea, iar acestea semnalau faptul că se aud explozii dar au fost şi apeluri prin care cetăţenii solicitau informaţii, iar operatorii dispeceratului din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”DELTA” al judeţului Tulcea le-au oferit toate informaţiile solicitate pentru a înţelege că ceea ce aud se întâmplă pe teritoriul ucrainean”,  au mai transmis autoritățile.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!